|

CHP PM'sinde 'terör seviciler' skandalı

CHP'nin 36'ncı Olağan Kurultayı, 2'nci günün sonunda çalışmalarını tamamlarken Parti Meclisi'ne (PM) seçilen isimler dikkat çekti. Terör örgütü PKK/PYD'yi savunan, şehitleri aşağılayan ve ÖSO'ya terörist diyen isimlerin PM'de yer alması büyük bir skandal olarak yorumlandı.

Yeni Şafak
11:16 - 5/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:42 - 5/02/2018 Pazartesi
Diğer
Selin Sayek Böke, Öztürk Yılmaz, Gamze İlgezdi ve Sera Kadıgiloğlu
Selin Sayek Böke, Öztürk Yılmaz, Gamze İlgezdi ve Sera Kadıgiloğlu

CHP'nin 36'ncı Olağan Kurultayı 2'nci gününde 21 saatlik mesainin ardından çalışmalarını tamamladı. Cinsiyet ve kadın kotası uygulanmamış haliyle PM'nin resmi olmayan ilk 52 ismi belirlenirken, listeye giren bazı isimler gündeme damga vurdu.

PM'de dikkat çeken 4 isim

Akşam'ın haberine göre; PM listesinde, yaptıkları açıklamalarla teröristleri savunduğunu açık açık belli eden, Rezidans skandalının mimarı Gamze Akkuş İlgezdi, YPG'yi öven Selin Sayek Böke, ÖSO'ya terörist diyen Öztürk Yılmaz ve şehitleri aşağılayan Sera Kadıgil ve göze ilk çarpan isimler oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan haklı çıktı

Dün Vatikan ziyareti öncesinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP kurultayıyla ilgili olarak, "Terör örgütü PYD/PKK'nın yaklaşımı ne ise CHP'nin yaklaşımı odur" demişti. PM listesinin açıklanması Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir kez daha haklı olduğunu ortaya koydu.



#Kemal Kılıçdaroğlu
#Öztürk Yılmaz
#Gamze İlgezdi
6 yıl önce