|

CHP’de 3 büyükşehir için kavga var

Yerel seçimlere kısa bir süre kala CHP’de 3 büyükşehir için aday olmak isteyen isimler kulisleri hareketlendirdi. İstanbul, İzmir ve Ankara için CHP’nin kapısını çalan yaklaşık 30 isim ön plana çıktı. Aday olmak isteyen isimler arasında 24 Haziran seçimlerinde CHP'den vekil seçilen birçok ismin de olması dikkat çekti.

Emrah Yeşilduman
10:57 - 12/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
CHP'de yerel seçimler için adaylık yarışı
CHP'de yerel seçimler için adaylık yarışı

31 Mart 2019 yerel seçimlerine doğru gidilirken partilerde de hummalı çalışmalar hız kazandı. Belediye başkanlıkları için adaylarını belirmek için çeşitli yöntemler uygulayan partilere bir de aday olmak isteyen isimler kapıları aşındırmaya başladı.

Hem vekil oldular hem de başkanlık istiyorlar

İlerleyen günlerde resmen açıklanacak olan adaylar öncesi muhalefet kanadında da hareketli anların yaşanmasına neden oluyor. CHP’de kulisleri ısındıranlar arasında hem vekiller hem de mevcutta belediye başkanı olan isimler yer alıyor. Türkiye’nin en büyük 3 büyükşehiri için CHP’nin kapısını aşındıranlar arasında Abdüllatif Şener, Mansur Yavaş, Gürsel Tekin, Tuncay Özkan gibi isimlerin yer aldığı ileri sürüldü.

Yeni dönemde vekil olan isimlerden adaylık talebi

  • Adaylık için ismi geçenler ya da aday olmak isteyenler arasında 24 Haziran seçimlerinde CHP listelerinden milletvekili seçilen bir çok ismin olması da dikkatleri çekti.

İşte CHP’de koridorları aşındıran isimler:

İstanbul’a göz diken CHP’liler:
Gürsel Tekin, Akif Hamzaçebi, Aykut Erdoğdu, Mahmut Tanal, Muharrem İnce, İlhan Kesici, Dursun Çiçek, Muhammed Şahin, Abdüllatif Şener, Oğuz Kaan Salıcı, Engin Altay
Ankara:
Mansur Yavaş, Bülent Kuşoğlu, Levent Gök ve Cengiz Topel Yıldırım
İzmir’de şimdiden 12 aday:
Tuncay Özkan, Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, Murat Bakan, Selin Sayek Böke, Hasan Bayraklı, Alaattin Yüksel, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla


#İstanbul
#yerel seçim
#CHP
#Tuncay Özkan
#Muharrem İnce
6 yıl önce