|

CHP'de kurultay için 630 imza toplandı

CHP'de Muharrem İnce'nin çağrısıyla başlayan kurultay krizinin en kritik virajı bugün. Yeterli imzayı topladığını açıklayan parti içi muhalifler, topladıkları imzaları CHP Genel Merkezi'ne getirdi. CHP Parti Meclisi Üyesi Usluer, olağanüstü kurultay için 630 imza toplandığını açıkladı.

Yeni Şafak
16:00 - 2/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 17:30 - 2/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Toplanan imzaları CHP Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer açıkladı.
Toplanan imzaları CHP Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer açıkladı.

CHP'de 24 Haziran seçimlerinin ardından 'kurultay' çağrısı yapan Muharrem İnce taraftarları, topladıkları imzaları CHP Genel Merkezi'ne getirdi.

CHP Parti Meclisi Üyesi Gaye Üslüer açıklama yapıyor:

"CHP'de bir düğüm var. Biz istiyoruz ki bunu düğüne çevirelim. Önümüzde yerel seçimler var. Yüzde 22,6'lık bir sonuç var 24 Haziran'da aldığımız. En büyük anket yakın zamandaki seçimlerdir. 24 Haziran'da aldığımız sonucu anket sonucu olarak görüyoruz.

İsteğimiz kişilerin değişmesi, koltukta kimin oturacağı tartışması değildir. İsteğimiz CHP'nin yeni bir yönetim anlayışıyla yönetilmesi ve bir kadro hareketinin başlatılabilmesidir.

Siyasi partilerin yasasına göre noter zorunluluğu yok ve 5'te 1 üye sayısı ile kurultay gitmek mümkün ancak bizim için bunların dışında zorunluluklar da var. Delege sayımız 1240 bugün itibariyle. 621 noter onaylı imzaya ihtiyacımız vardı. Noter tasdikli imza sayımız 630.

621'i Ankara'da tasdik edildi. 7'si İstanbul'dan gelecek."


Süreç nasıl işleyecek?

İmzalar sayılacak, tutanak tutulacak. Sonrasında ise imza sayısına ilişkin kesin sayısının açıklanması bekleniyor.

Parti içi muhalifler kesin sayıyı topladıklarını öne sürerken, parti yönetimi ise yeterli sayının toplanamadığını savunuyor.

Sonraki süreçte imzalar yönetime sunulacak, sonrasında genel merkezde inceleme süreci başlayacak.

#CHP
#Kurutlay
#Muharrem İnce
#Kemal Kılıçdaroğlu
6 yıl önce