CHP’li başkanı kim korudu?

Yeni Şafak, Hamdi Koçoğlu
04:00, 24/04/2018, SalıG: Güncelleme: 08:09, 24/04/2018, Salı
Yeni Şafak
CHP’li başkanı kim korudu?
CHP’li Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu

CHP’li Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla yeniden yargılanacağı ‘Beykonakları’ inşaat projesinde, 2014 yılında verilen beraat kararı şüpheli bulunarak incelemeye alındı. Yargıtay o dönemde yapılan tüm soruşturmaların raporlarını istedi. Kamu malını, kendine ait şirkete katan İmamoğlu dosyasının nasıl sümenaltı edildiği bu araştırmayla ortaya çıkacak.

İmamoğlu İnşaat Ticaret ve Limited Şirketi’nin ‘Beykonakları’ projesinde nitelikli dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla yargılandıktan sonra beraat eden CHP’li Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yargıtay’ın kararı bozmasının ardından yeniden yargılanacak. İmamoğlu ile ilgili verilen yeniden yargılama kararında dikkat çekici bir detay yer aldı. Beraat kararını bozan Yargıtay, suçun işlendiği 2011 tarihi ile beraat kararının verildiği 2014 tarihleri arasında dosya kapsamında yapılan tüm soruşturmalara dair raporları istedi. Kamu malını, kendine ait şirkete katan İmamoğlu dosyasının nasıl sümenaltı edildiğini, bu araştırmaya ortaya çıkacak.

DUVARI YIKTILAR

Yargıtay, Bakırköy 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin İmamoğlu İnşaat Limited Şirketi yetkilileri ile ilgili verdiği beraat kararını bozdu. Kararda, İmamoğlu İnşaat’ın Beykonakları projesinde Tacettin Ç.’ye 1 adet, Feray K.’ye ve Mehmet Ali K.’ye ortaklaşa 1 adet villa sattıkları belirtildi. Satış ilanlarındaki proje ve maketlerde gerçekte kamuya ait yeşil bant olarak kayıtlı 3 bin metrekarelik alanın, site yapılacak araziye aitmiş gibi otopark ve çocuk parkı gösterildiği ifade edildi. Proje tamamlandığında ise vaat edilen otopark ve çocuk parkının yapılıp, etrafının duvarla örüldüğü, ancak daha sonradan yapılan şikâyet üzerinde görevlilerce duvarın bir kısmı yıkılarak siteye ait kısmın kamuya açık hale getirildiği bildirildi.

FETÖ’DEN SORUŞTURULDU

İçişleri Bakanlığı tarafından, CHP’li Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında imar planına aykırı davranmak, usulsüz karar almak ve gasp suçları kapsamında soruşturma izni verilmişti. Verilen izin ardından Ekrem İmamoğlu hakkında “FETÖ üyeliği” kapsamında da müfettişlerce inceleme başlatılmıştı. İmamoğlu hakkındaki FETÖ şüpheleri, iş ortakları olan Beyazlar Grup ve Beyaz İnşaat şirketlerinin sahiplerine yönelik operasyon ile gün yüzüne çıkmıştı. İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, 2016 Aralık ayında iş adamlarının konutlarında ve şirket merkezlerinde arama çalışmaları yapmıştı.

Başlıklar :Ekrem İmamoğluCHP
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026