|

CHP'nin İş Bankası'ndaki hissesi için yasal düzenleme geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan dönüşü yaptığı açıklamada CHP'nin İş Bankası'ndaki hisseleri için "Buradaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyeti neyse bu vasiyetin hazineye devrini gerçekleştirelim. Çünkü bu şahıslara ait bir hak değildir. CHP’nin hakkı hiç değildir. Dolayısıyla, MHP’li arkadaşlarla birlikte yapılacak bir yasal düzenlemeyle bu işin yoluna koyulabileceği kanaatindeyim" dedi.

Hüseyin Likoğlu
07:21 - 11/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 07:31 - 11/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan dönüşü uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtlarken CHP'nin İş Bankası'ndaki hisselerine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İş Bankası hakkında konuştu;

İŞ BANKASI İÇİN YASAL DÜZENLEME

CHP'nin İş Bankası'nda bulunan hisselerine ilişkin daha önce değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ilişkiyi doğru bulmadığını ve düzenleme yapılması gerektiğine işaret etti.

* CHP’nin İş Bankası’yla ilişkisini doğru bulmadığınızdan söz etmiştiniz...

Mesele İş Bankası değil. Mesele, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetidir. Kılıçdaroğlu, ‘Oradan bizim kasamıza giren para yok ki’ diyor. Ben “Senin kasana para giriyor” demiyorum ki. Biliyorsunuz, mahkeme kararıyla, Türk Dil Kurumu’na ve Türk Tarih Kurumu’na belirli bir temettü geliri aktarılıyor. Ama orada yönetim kuruluna CHP niye dört adam koyuyor? Efendim, yönetim kurulundaymışlar ama hiçbir inisiyatifleri yokmuş. Yönetim kuruluna gireceksin ama hiçbir inisiyatifin olmayacak. Böyle bir saçmalık olur mu? Şayet inisiyatifleri yoksa o dört kişiyi çeksinler o zaman.

HAZİNEYE DEVİR

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Macaristan
5 yıl önce
default-profile-img