|

'Suriye'deki projeleri en başından gördük'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Fatih 6. Olağan İlçe kongresinde vatandaşlara hitap etti. Dün geceki operasyona vurgu yapan Cumhurbaşkanı, "Operasyonu doğru buluyorum ancak katledilen yüz binlerce masum sivilin kanının hesabı sorulmalı. Önce rejimin zulmüne sessiz kaldılar. Sonra terör örgütleriyle projeleri hayata geçirdiler" ifadesini kullandı. Erdoğan ayrıca bugün Fransa ve Rusya liderleriyle telefon görüşmesi yapacağını açıkladı.

Yeni Şafak
16:34 - 14/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 16:39 - 14/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Fatih 6. Olağan İlçe kongresinde vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Son günlerde rejimin kimyasal silahlarla yaptığı bir saldırının ardından ABD ve Rusya'nın başını çektiği bir restleşmeye şahit olduk. Bu sabah erken saatlerde rejim hedeflerine yönelik sınırlı olduğu söylenen bir operasyon yapıldı. Bu gece uykusuz geçti, onu takip ettik. Rejimin daha önce yaptığı bu tür saldırıların cevapsız bırakılması düşünelemezdi. Yapılan operasyonu doğru buluyorum.

"Sivillerin hesabı sorulmalı"

Olay sadece kimyasal değil. Konvensiyonel silahlarla bu insanların katbekat fazlası şehit edildi. 2011'de başlayan hadiselerden beri katledilen yüzbinlerce masum sivilin hesabını sorulmalı.

Bugüne kadar sadece Türkiye'nin gittiği yerlere dönüşler oldu. Çünkü biz gittiğimiz yer barışı, huzuru, adaleti götürüyoruz. Bu bile tek başına Suriye konusunu özetliyor.

"Fransa ve Rusya liderleriyle telefonda görüşeceğim"

Bugün hem Fransa Lideri Macron hem de Rusya Lideri Putin ile telefonda görüşeceğim. Önümüzdeki günlerde ABD Başkanı Trump ile de süreci konuşacağım.

Tüm silahların gömülmesini çağrısını buradan bir kez daha tüm Dünyaya ilan ediyorum. Biz bunu daha önce de söyledik. Kitle imha silahlarının hepsini, nükleer silahları, konvansiyonel silahların hepsini masaya yatıralım ve dünya için barışı konuşalım dedim. Ancak bizi dinlemediler.

"Suriye'deki oyun başkadır"

Suriye'de oynanan oyun başkadır. Suriye'de yapılan iş, önce rejimin zulmüne sessiz kalmak, ardından bir terör örgütünün el altından destekleyip sahaya sürülmesi, sonra da başka bir terör örgütüyle asıl projeyi hayata geçirmektir.

Ben, Fatih'te büyüdüm. Bizi mahçup etmeyin, Fatih'in 60'a, 70'e yürümesi lazım. İnşallah 2019 seçimlerinde Fatih'te çok daha güzel işlere imza atacağız.

Asla gönül kırmayacağız. Fatih'te ayak basmadık yer, almadık gönül bırakmamaya söz veriyor musunuz? Fatih demek İstanbul'un kalbi demektir. Sorumluluğunuz çok büyük. Onun için çok çalışacağız. Burada nice padişahların emeği var, çok çalışacağız, onlara layık olacağız. Fatih'in kıymetinin çok iyi bilmek zorundayız.

Fatih'teki yatırımlar

Son 3 dönemde Fatih'e 631 milyon liralık yatırım yaptık. Bakanlıklarımız ve Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla bu rakam kat trilyona çıktı. Şimdi sırada 850 eser daha var. 2 bin binanın cephesi tarihi dokuya göre yenilendi. Kapalıçarşı'nın çatısından başladık. İnşallah Mayıs ayında bitecek. Fatih'te hemen her alanda yaptığımız tüm projeleri büyük bir süratle neticeye kavuşturacağız. Bunlarla birlikte Fatih bambaşka bir hal alacak.

Ben diyorum ki, üzerinde çalışmamız gereken çok önemli bir şey var. Surların dibinde tarihi hendekler var. Bu hendeklerin içerisinde salatalık, soğan vb şeyler yetiştiriliyordu. Öyle şeyler duydum ki, Osmanlı döneminde ordunun bütün gıda ihtiyacı buradan karşılanıyormuş. Yüzyıllar önce bu vardı belki de ama şimdi böyle bir şey yok. Surların oraları projelerle güçlendirmemiz lazım. Artık çevre, peyzaj diye bir dönem var. Oraları adeta İstanbul'un çocuklarına piknik haline getirmek varken neden halen garabet olarak kalmasına göz yumalım?"


Erdoğan, kongre öncesinde halka hitap etti

"Bizim için üstünlük sadece takvadadır. Kulun kula üstünlüğü sadece bununladır. Biz bunu biliriz.

Bay Kemal, ÖSO için terör örgütü diyor. Bay Kemal, onlar benim Mehmetçiğimle kol kola Afrin'de savaştılar, savaşıyorlar.

Afrin'de yaklaşık 4 bin 200 teröristi etkisiz hale getirdiler. Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan.

Ne işin var senin Hatay'da?


Şimdi Hatay'a falan gitmiş. Hani sanatçılarla dalga geçiyordun. 'O adamın yanında ne işin var' diyordun. Ne işin var senin Hatay'da.

Niye? Hesaba çektiler, 'Yanlış yaptın' dediler. Bu adam aynısını ne zaman yaptı bize? Yenikapı mitinginde ona da davet gönderdim. Sayın Bahçeli anında yanıt verdi. Bay Kemal cuma akşamına kadar gelmeyeceğini söylüyordu. Son cuma akşamı baskılar neticesinde geleceğini söyledi. Bizim mitingimize leke getirdi. Sonra Yenikapı mitinginin bir barış kardeşlik mitingi olmadığını söyledi.

Biz demokrasiyi yeniden inşa ediyoruz. Bizim ruhumuzda kardeşlik inşa edilmiş vaziyette. Çünkü biz birbirimizi Allah için seviyoruz."

#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Fatih
#AK Parti
6 yıl önce