|

Darbeyi 2 yıl önce söylemiş

FETÖ’cüler darbeyi 2014’ten itibaren dillendirmiş. Şükrü Uluışık isimli bir kişi İstanbul Esenyurt’taki sohbette “Ordu vatanım diye idareye el koyacak” diyerek tehditler savurmuş. Uluışık’ın konuşmasını kayda alan kişi Yeni Şafak’a “Videoyu 30 Mart seçimlerden önce çektim” dedi.

M. Şakir Saraç
04:00 - 11/01/2019 Cuma
Güncelleme: 03:22 - 11/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
Şükrü Uluışık
Şükrü Uluışık

FETÖ’cülerin darbe girişimini, 15 Temmuz’dan 2 yıl önce sohbetlerde açık açık dillendirdiği ortaya çıktı. Samsun Havza’da yaşayan bir örgüt üyesinin, 2014 yılında çekilen bir videosu dün sosyal medyada günün en çok konuşulan konusu oldu. Videoda şu ifadeler kullanılıyor: “Sıkıntı olduğu zaman 3 generale Cenab-ı Hak rüyada Hazreti Peygamber’i gösterecekmiş, ‘vazifenizi yapın’ diyecekmiş. Ordu ‘vatanım’ diye idareye el koyacak, Tayyip Erdoğan kaçacak ya da bir şey olacak.”

Yeni Şafak, o videoyu çekip paylaşan kişiye ulaştı. Güvenlik nedeniyle isminin yazılmasını istemeyen kişi şu bilgileri paylaştı:

2014’TE ÇEKTİM

  • “Videoyu 2014 yılında 30 Mart yerel seçimlerinden önce çektim. Videoda o sözleri sarf eden kişinin adı Şükrü Uluışık. Samsun Havza’da yaşıyor. Videonun çekildiği yer ise İstanbul Esenyurt. O dönem İstanbul’a gelen Uluışık, dünürünün evinde sohbet vermişti.”

Uluışık’ın FETÖ soruşturması kapsamında 23 Eylül 2016’da gözaltına alındığı ve adli kontrolle bırakıldığı öğrenildi.

#FETÖ
#Şükrü Uluışık
#Video
#Darbe
5 yıl önce