|

Derbi öncesi keşif yapmış

Beşiktaş ve Vezneciler saldırılarının planlayıcıları dahil 44 kişi yakalandı. Kadın terörist Z.K.’nın hücre evinde 2016-2017 sezonunda İstanbul’daki tüm derbilerin listesi çıktı. Z.K.’nın saldırıdan önce Beşiktaş-Trabzonspor maçı için 1 ay önceden keşif yaptığı belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/07/2017 Cuma
Güncelleme: 01:42 - 14/07/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Derbi öncesi keşif yapmış
​Derbi öncesi keşif yapmış

İstanbul Valisi Vasip Şahin, emniyet güçleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) ortaklaşa operasyonunda, aralarında Beşiktaş’taki Vodafone Park çevresinde meydana gelen saldırının organizatörlüğünü yaptığı ve Vezneciler saldırısını planlandığı değerlendirilen iki teröristin de bulunduğu 44 kişinin yakalandığını bildirdi.

DERBİ ÖNCESİ KEŞİF YAPMIŞ

Bölücü terör örgütünün özel kuvvetler hücresinin İstanbul’da sansasyonel bir eylem yapacağı bilgisinin alındığını belirten Şahin, bu bilgi üzerine yapılan çalışmalarda, İstanbul’un 13 ilçesinde, Kocaeli, Ankara, Diyarbakır ve Hakkari’de operasyonlar yapıldığını anlattı. Bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonların detayları ise şok etti. Vodafone saldırısının organizatörü kadın terörist Z.K., saldırı gecesi bomba yüklü araçtan 1 saat önce indi. Maçka Parkı’na yürüyerek gitti ve cep telefonu kullanmadı. Yakalandığı hücre evinden, 2016-2017 sezonu İstanbul’daki tüm derbilerin ve önemli maçların listesi çıktı. Saldırıdan 1 ay önce aynı statta oynanan ve 32 bin kişinin katıldığı Beşiktaş-Trabzonspor maçı için keşif yaptığı belirlendi.


ÇOK SAYIDA SİLAH BULUNDU

İstanbul Vezneciler'deki hain saldırıyı organize eden, keşif yapan ve saldırının gerçekleştirildiği gün de bölgede olduğu belirlenen 24 yaşındaki G.B. de gözaltına alındı. G.B.’nin, saldırıdan saatler sonra otogara gittiği ve otobüse binerek Diyarbakır’a gittiği belirlendi. Bir süre sonra İstanbul’a döndüğü saptanan G.B. eş zamanlı baskınlarda gözaltına alındı. Gözaltına alınan 44 şüpheliden 3’ünün İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı, 41 şüphelinin ise yasal işlemlerinin devam ettiği belirtildi. Bunlarla birlikte üç iş yerinde ve dört ayrı depodaki aramalarda çok sayıda silah ele geçirildi.

#İstanbul Valiliği
#Vasip Şahin
#Saldırı
7 yıl önce