|

Doğu’da TEOG’a terör engeli

Diyarbakır'ın Sur ve Şırnak'ın İdil İlçesi'nde PKK'lıların kazdıkları hendek ve kurdukları barikatlar eğitime de engel oluyor. Bu ilçelerde okuyan ve TEOG sınavına girecek öğrencilerin terör nedeniyle sınav yerleri değiştirildi.

Yeni Şafak
04:00 - 24/11/2015 Salı
Güncelleme: 22:34 - 23/11/2015 Pazartesi
DHA

Doğu ve Güneydoğu'nun bazı bölgelerinde hayatı felç eden terör yaklaşan Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavını da etkiledi.



YERLERİ DEĞİŞTİ


Diyarbakır'ın merkez Sur ve Şırnak'ın İdil İlçesi'nde PKK'lıların kazdıkları hendek ve kurdukları barikat nedeniyle bu yerlerdeki okullarda 25-26 Kasım tarihlerinde yapılacak TEOG sınavına katılacak 8'inci sınıf öğrencilerinin sınav merkezileri değiştirilerek ilçelerde bulunan başka okullara kaydırıldı.



SANDIKLAR DA TAŞINMIŞTI


Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ndeki 4 okulda barikat ve hendekler nedeniyle eğitim yapılamadığından bu okulların öğrencileri uzun süredir ilçedeki başka okullarda eğitimlerini sürdürüyordu. Bu okullardaki öğrencilerin 25-26 Kasım tarihlerinde yapılacak TEOG-1 sınavına da başka okullarda girecekler. Sur ilçesinde eğitimin yapılamadığı söz konusu 4 okulda sadece 1 Kasım seçimlerinde alınan olağanüstü güvenlik önlemi ile sandıklar kurulmuş ve oylar kullanılmıştı.



BAŞKA YERDE GİRECEKLER


Şırnak'ın İdil İlçesi'ndeki Turgut Özal ve Yeni Mahalle'de bulunan 4 okulundaki öğrencilerinde yine hendek ve barikat nedeniyle 25-26 Kasım tarihlerinde yapılacak olan TEOG-1 sınavına kendi okulları yerine başka okullarda sınava girecekleri belirtildi.



SINAV ERTELENDİ


Mardin'in 12 günden bu yana sokağa çıkma yasağı bulunan Nusaybin İlçesi'nde de sınavlar, mazeret sınavlarının yapılacağı 12-13 Aralık tarihine kaydırıldı.


#Nusaybin
#İdil İlçesiİdil İlçesi
#İdil İlçesi
#İdil İlçesit
#teog sınavı
8 yıl önce