|

Dündar için 2. kırmızı bülten

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında açılan ve karara bağlanan davada firari oldukları için dosyaları ayrılan sanıklar Can Dündar ve İlhan Tanır hakkında kırmızı bülten çıkarıldı. Dündar hakkında MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin davada da kırmızı bülten bulunuyor.

Mustafa Sait Özkan
04:00 - 17/10/2018 Wednesday
Güncelleme: 02:24 - 17/10/2018 Wednesday
Yeni Şafak
Can Dündar hakkında ikinci kez kırmızı bülten
Can Dündar hakkında ikinci kez kırmızı bülten

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında açılan ve karara bağlanan davada firari oldukları için dosyaları ayrılan eski genel yayın yönetmeni Can Dündar ve İlhan Tanır hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına hükmedildi. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, sanıklardan katılan olmadı. Duruşmada söz alan cumhuriyet savcısı, ifadeleri alınamayan sanıklar Can Dündar ve İlhan Tanır hakkında kırmızı bülten çıkarılmasını talep etti.


MİT TIR’I DOSYASINDA DA VAR

Talebi değerlendiren mahkeme heyeti, sanıklar Dündar ve Tanır hakkında yakalama kararı bulunduğunu hatırlattı. Heyet, sanıklar Can Dündar ve İlhan Tanır hakkında ifadeleri alınamadığı gerekçesiyle kırmızı bülten çıkarılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi. Bu arada İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi de MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin davada sanık olarak yargılanan Can Dündar hakkında gıyabi tutuklama kararı ve kırmızı bülten çıkarılmasına karar vermişti.

DOSYALARI AYRILMIŞTI

Mahkeme heyeti, 25 Nisan’da kararını açıklamıştı. Mahkeme heyeti, haklarında yakalama kararı bulunan firari sanıklar gazetenin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar ve İlhan Tanır’ın yapılan tüm aramalara rağmen henüz yakalanmamış ve savunmalarının alınamamış olması nedeniyle dosyalarının ayrılmasına karar vermişti.

#MİT
#FETÖ
#Can dündar
#İlhan Tanır
5 years ago