|

Esenler’de hedef yüzde 70

AK Parti Esenler Belediye Başkanı ve başkan adayı Mehmet Tevfik Göksu, seçim sürecini ve yeni projeleri Yeni Şafak’a anlattı. Esenler’de işsizlik sorununa kalıcı çözümler ürettiklerini ve halkın refah seviyesinin yükseldiğini ifade eden Göksu, “40 bin kişiye istihdam sağladık. Halkın elinden tutarak çözüm odaklı projeleri hayata geçirdik. 31 Mart’taki oy hedefimiz yüzde 70” dedi.

M. Şakir Saraç ve
04:00 - 23/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 02:40 - 23/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Mehmet Tevfik Göksu
Mehmet Tevfik Göksu

AK Parti Esenler Belediye Başkan Adayı Mehmet Tevfik Göksu, 31 Mart yerel seçimler öncesi hayata geçirilecek yeni projeler ve Esenler’in seçim sürecindeki yol haritasını Yeni Şafak’a anlattı. Göksu, “Esenler milli ve yerli siyasete her zaman en yüksek desteği veren belediyelerden bir tanesidir. Böyle bir ilçeye hizmet etmek ve hizmet üretiyor olmak büyük bir şanstır. Bu şansı doğru şekilde değerlendirdiğinizde bu şehre çok büyük katma değer katabilirsiniz” dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK

  • Esenleri iki temel başlık altında değerlendiren Başkan Göksu, “Bir belediye başkanı kendi şehrinde performansını ve başarısını ölçmek istiyorsa şehre yeni kattığı sosyal değer ve ekonomik değer nedir buna bakması gerekmektedir. Esenler Belediyesi olarak şehrin sosyal ve kültürel problemlerini doğru analiz ettik ve bu analizden sonra buna yönelik çalışmalar yürüttük. Belediyecilik alanında vatandaşlara sosyal ve ekonomik bir değer ortaya çıkartmak zorundasınız. Bunu başardığınızda halk tarafından size bu süreç siyasi destek olarak geri döner” ifadelerini kullandı.

EKONOMİK KALKINMA SAĞLAYACAĞIZ

Seçmenin her türlü sıkıntısıyla ilgileneceklerini, kişilerin ve sektörün gelişmesine katkıda bulunacaklarını ifade eden AK Parti Esenler Belediye Başkan Adayı Mehmet Tevfik Göksu şu ifadeleri kullandı: "Ekonomik kalkınma sağlayacağız. Bu şekilde cumhurbaşkanımızın ifadesiyle fıtratın ortaya koyduğu o gönül belediyeciliği kapsamında merhamet, iyilik, komşuluk, dayanışma, selamlaşma temel prensiplerinde bunu da ortaya koyan bir belediyeciliği önümüzdeki dönemde yapacağız. ‘Ben şu olacaktım ama elimden tutan olmadı’ diyen birisi olursa biz elinden tutacağız.”

SPOR VE KÜLTÜRDE YENİ PROJELER HAZIR

Esenlerde hayata geçirilmesi planlanan yeni projeler hakkında bilgi veren Göksu, “Spor ve kültür alanında birçok proje hazırladık. Bunun yanı sıra esenlerde otopark sıkıntısı yaşıyoruz. Bunun için de otopark meselesine yönelik projelerimizi hayata geçireceğiz. İlk etapta projesi hazır olan 5 bin araç kapasiteli otoparkımızı hazırlıyoruz. Bunun yanı sıra Ulaşım alanında da çalışıyoruz. Ulaşıma ilişkin raylı sistem projesi var. En önemlisi Türkiye’nin en büyük spor vadisini kuracağız. Türkiye’nin en büyük millet bahçesini yapıyoruz. İstanbul’un en büyük bahçelerinden birisini açtık. Büyük bir kültür ve bilim vadisi de yapacağız. Böylece Esenler bir bilişim şehri olacak” dedi.

31 MART İÇİN HEDEF KOYDUK

  • 2014’teki yerel seçimde yüzde 62,25 oranında oy alan Göksu, 31 Mart için hedefinin yüzde 70 olduğunu belirterek şunları söyledi: “Esenler güven anlamında en güvenli, huzur anlamında da en huzurlu ilçelerden bir tanesidir. Ekonomik ve beşeri anlamda en üst noktaya ulaşmış olarak kendisine yeni bir konum kazandırmıştır. 3’üncü dönem adaylıktan halk da memnun. Aramızda müthiş bir muhabbet var. Esenler halkıyla gönül bağını kurduk Halkımızı zenginleştirmeye durumunu iyileştirmeye çalışıyoruz.”

Bireyi esas alacağız

Yaptıkları işlerden duyulan memnuniyetin kendilerine artı olarak döndüğünü aktaran AK Parti Esenler Belediye Başkan Adayı Mehmet Tevfik Göksu, “Bundan dolayı geçtiğimiz kampanya döneminde bir sloganımız vardı. ‘Şahidimiz Eserler, vefalıdır Esenler’, ‘Şahidimiz Eserler, yola devam Esenler’ diye. Şimdi bu dönemde de çalışmalarımızı arttırarak daha fazlasını yapacağız. Dün ortaya koyduğumuz Esenler kendi içerisinde mekansal problemlerini çözdü, ilçemize sosyal ve ekonomik değerler kattı. Bugün ise bireyin esas alındığı, bireyin ekonomik ve kültürel olarak çok daha zenginleştiği bir Esenler’i inşa edeceğiz. Daha zengin, daha özgür, daha güvenli birey ve şehir oluşturarak ilçemize yeni bir vizyon katacağız. Bu çalışmalar sonucunda insanlarımıza iş ve aşın nerede dediklerinde işte burada diyebileceğiz” dedi.


40 bin kişiye iş

  • Türkiye’de ilk defa Esenler Belediyesi tarafından uygulamaya geçirilen “Kariyer Merkezi”, 8 yılda 40 bin kişiye istihdam sağladı. İş arayan ile işvereni ortak çatı altında buluşturduklarını söyleyen Göksu, “İlk etapta 40 firmayla işveren havuzu oluşturuldu. Çıktığımız bu yolda şu anki şirket sayısı 250’yi geçti. İstihdam hareketine Türkiye’nin önde gelen firmaları da katıldı. Firmalar her hafta ortalama 300 kişiyle mülakat gerçekleştirdi” dedi.
  • TEKSTİLDE ATILIM DÖNEMİ
  • İlçe sınırları içinde tekstil sektöründe çalışan kişi sayısının çokluğuna vurgu yapan Göksu, “Esenler’de ortalama 3 bin 500 tekstil atölyesi bulunuyor. Fiziki alanlarda ciddi sorunlar var. Bu firmaların 40 bin çalışanı bulunuyor. Ortalama 200 bin insan bu sektörden geçimini sağlıyor. İstanbul Kalkınma Ajansı ile 3 yıldır bir proje üzerinde çalıştık ve projemiz onaylandı. Bu kapsamda Esenler’deki tüm tekstil atölyelerini kısım kısım ayırdık” diye konuştu.

Atık getirene ekmek

‘Şehir Benim’ projesiyle bir sektör ortaya çıkarttıklarını söyleyen Göksu, “Şehrin bütün kenarda kalmış unsurlarını ekonomiye kazandırmak istiyoruz. Sokağa atılan atıkları toplayarak file ve çanta yapıyoruz. İlçenin farklı noktalarına koyduğumuz Esmatikler aracılığıyla vatandaş çöpünü çöpe atmak yerine gelip bizim Esmatiklere attıklarında puanlar birikiyor. Bu puanlarla ekmek alabiliyorsunuz. Toplanan puanları çocuklar okul kantinlerinde kullanabiliyor. Bireyin günübirlik hayatında ihtiyaç duyduğu her türlü ekonomik kurgu içerisinde biz onun ekonomisini daha iyiye götüren bir vizyon ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı.

#AK Parti
#Esenler
#Mehmet Tevfik Göksu
#31 Mart
#Seçim
5 yıl önce