|

FETÖ’cülere Tuzla baskını

İstanbul Tuzla’da yeniden yapılanma çerçevesinde gaybubet evi açan FETÖ’cülere baskın düzenlendi. Toplantı halinde olan 6 FETÖ’cü TEM polisi tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerin imaj değiştirdikleri görüldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:21 - 28/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Polis operasyon için tüm üyelerin eve gelmesini bekledi
Polis operasyon için tüm üyelerin eve gelmesini bekledi

Fetullahçı Terör Örgütü’nün yeniden yapılanma girişimleri kapsamında oluşturduğu güvenli ev anlamına gelen gaybubet evleri bir bir çöküyor. Gaybubet evlerine yönelik son operasyonu İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri gerçekleştirdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nun yürüttüğü bir soruşturma kapsamında Tuzla’daki bir adresi takibe alan polis ekipleri, binaya giriş-çıkış yapan herkesi günlerce takibe aldı. Bu süre zarfında, binanın girişini gören tüm kameralar incelemeye alındı. Yapılan çalışmalar sonrasında gaybubet evinin, Afyonkarahisar Sulh Ceza Hâkimliği tarafından “Silahlı Terör Örgütü’ne Üye Olmak” suçundan arandığı belirlenen B.H.K. isimli firari şüpheli tarafından tutulduğu belirlendi.


İMAJ DEĞİŞİKLİĞİ YAPMIŞLAR

Operasyon için tüm FETÖ’cülerin daireye gelmesini bekleyen polis ekipleri, önceki gün adrese baskın yaptı. FETÖ üyeleri tarafından gizli toplantıların yapıldığı güvenli ev anlamına gelen gaybubet evine yapılan baskında, B.H.K, S.Ö., S.E., İ.Ö., İ.A. ve H.E. isimli 6 şüpheli yakalandı. FETÖ’cülerin toplantı sırasında baskına uğradığı öğrenilirken, emniyet yetkililerinden alınan bilgilere göre, şüpheliler yakayı ele vermemek için imaj değişikliği yapmış.

#FETÖ
#Baskın
#Tuzla
6 yıl önce