|

FETÖ’ye uluslararası casusluk soruşturması

Yabancı ülke diplomat ve görevlilerini dinlediği tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) uluslararası casusluk soruşturması açıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:50 - 28/10/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Sözde Selam Tevhid Terör Örgütü soruşturması yürüten İstanbul İstihbarat ve Terör Şube'deki paralel yapının, Türkiye'de görevli bazı ülke diplomat ve büyükelçilik görevlilerini dinledikleri ve fiziki takibe aldıkları belirlendi.



TAPELERDEN ÇIKTI


İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan soruşturmayı yürüttüğü sırada yabancı diplomatlara yönelik söz konusu yasadışı dinleme ve fiziki takip tutanak ve tapelerini klasörler içinde buldu. Bu belge ve bilgileri farklı bir dosya bünyesinde toplayan ve ana dosyadan ayırma kararı veren Fidan, FETÖ'ye ilişkin uluslararası casusluk soruşturması dosyası açtı. Yasadışı dinlenen diplomatik görevliler arasında İran ve Yunan büyükelçilik görevlilerinin olduğu öğrenildi. Şüpheliler arasında ise Ali Fuat Yılmazer ve Hayati Başdağ gibi kamuoyunun yakından tanıdığı FETÖ tutuklusu polisler bulunuyor. Şüphelilerin ifadesi alınacak. Uluslararası casusluk suçu için 4 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.



#Selam Tevhid Terör Örgütü
#Fetullahçı Terör Örgütü
#fetö
9 yıl önce