|

Galataport ve Haliç hızla bitecek

AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Haydar Ali Yıldız, istihdam ve turizm açısından Beyoğlu’nun çehresini değiştirecek olan Haliç Port ve Galataport projelerinin hızla tamamlanacağını söyledi. Yeni Şafak’a konuşan Yıldız, “Halkımızın rahat edeceği büyüklü küçüklü butik bahçeler inşa edeceğiz” dedi.

Fatih Özer
04:00 - 26/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 03:05 - 26/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Haydar Ali Yıldız (Sağda)
Haydar Ali Yıldız (Sağda)

AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu’nun çehresini değiştirecek projeleri Yeni Şafak’a anlattı. Beyoğlu’nda güçlü bir dayanışma ve irade örneği görüldüğünü belirten Yıldız, “Vakıf, dernek ve toplumun her kesimiyle bir araya gelerek çeşitli istişareler yapıyoruz. 31 Mart seçimlerinde bir oy için mücadele edeceğiz. Her zamankinden daha yüksek bir oy oranıyla burada başarılı olacağız. 1 Nisan sabahından itibaren gönül belediyeciliğini gerçekleştirmek istiyoruz. Beyoğlu her dönem üstüne katarak yol almış bir anlayışla vatandaşlara hizmet etti” dedi. Okçular Vakfı Kurucu Başkanı da olan Haydar Ali Yıldız, seçimlerde sandıktan zaferle çıkacaklarını ve hedefi onikiden vuracaklarını söyledi.


BUTİK BAHÇE MÜJDESİ

  • İstanbul’da konut yoğunluğunun en yoğun olduğu mekanlardan birinin Beyoğlu olduğunu söyleyen Yıldız, “Tarihi bir ilçede ikamet etmekteyiz. Bu yoğunluğa rağmen halkımızın yeşil alan taleplerini de yerine getireceğiz. Ağaçlandırma ve peyzaj alanında çalışmalar yürüteceğiz. Bu kapsamda Kasımpaşa merkezine millet bahçesi planlıyoruz. Konuttan arındırılmış, yeşil alanı on kat daha artmış olan bir merkez haline gelecek. İlk hamlemiz millet bahçesi olacak. Halkımızın rahat edeceği büyüklü küçüklü butik bahçeler inşa edeceğiz. Gençlerimizle gidip oralara ağaç dikip yeşillendireceğiz” dedi.

OKMEYDANI YENİLENECEK

Okmeydanı’nda yenileme projesinin gündemde olduğunu ifade eden Yıldız, “Tapu verme sürecini hızlandıracağız. Mülkiyet sorunu da ortadan kalkacak. Hep birlikte daha güzel ve yaşanabilir bir anlayışla Okmeydanı’nı yenileme projesini hayata geçireceğiz. Semt sakinleriyle sürekli bir araya geliyoruz. Nasıl bir Okmeydanı hayal ettiklerini bizlere anlatıyor bizler de bu konuları dikkate alarak projelerimizi onların isteklerine göre şekillendiriyoruz” şeklinde konuştu.

BEYOĞLU BİZİM EVİMİZ

Siyasete Beyoğlu’nda adım attığını söyleyen Yıldız, “İlçemizden hiçbir zaman kopmadık. Beyoğlu bizim evimiz ve bu evi en iyi şekilde yönetmek boynumuzun borcudur. Beyoğlu AK Parti için de büyük bir öneme sahiptir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasete başladığı ilk yer Beyoğlu’dur. Bu nedenle bizim için Beyoğlu’nun önemi ayrıdır. Burası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kalesidir” dedi.

İstihdam seferberliği


İki önemli projelerinin olduğunu ifade eden Yıldız, “Yeni dönemde Haliç Port ve Galata Port projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz. Galata Port Karaköy sahil kısmına, Haliç sahilini ilgilendiren kısım ise Haliç Port yapılacak. Burada büyük bir alandan söz ediyoruz aynı zamanda denizi de kullanmış olacağız. Kültür ve turizm alanında Beyoğlu’na yeni bir boyut kazandıracağız. Deniz turizminde kayık ve yelken sporlarının icra edilebileceği mekanlar haline gelecek. Böylece bölge halkına da ekonomik anlamda ciddi bir katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda istihdam sağlanacaktır” dedi. Özellikle Kasımpaşa bölgesinde istihdama yönelik çalışmalar yapacaklarını vurgulayan Yıldız, “Burada üç ana iş imkanı oluşturulacak. Cami altı Tersanesi, Askeri Dikimevi ve Haliç Tersanesi kapanınca istihdam eksikliği oluştu. Bu açığı kapamaya yönelik iş imkanı sunacak çalışmalar yapacağız. Dünya İstanbul ve Türkiye’yi Beyoğlu’ndan takip ediyor. İlçemizde ticaret yapan iş adamlarımızdan turizm yatırımları istiyoruz, bunun yanında ise istihdam yatırımına da kapı açmalarını talep ediyoruz. Böylece ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza da bir iş kapısı açılmış olacaktır” dedi.

  • Yollara düşeceğiz
  • Beyoğlu isteyecek biz de imkanlarımız doğrultusunda bunları yerine getireceğiz diyen Yıldız, “Yapamayacağımız bir şeyin vaadinde bulunmayacağız. Siyasetimizi bu yönde şekillendireceğiz. Çözülebilmesi mümkün olan her şeyi çözeceğiz. AK Parti hükümeti döneminde büyüyen bir Türkiye mevcut. Aynı zamanda bu Beyoğlu’na da yansıdı. Bu büyüyen Beyoğlu’na hizmet etmek de bizim vazifemiz. Yollara düşeceğiz tek tek kapıları çalarak hizmet götüreceğiz” dedi.
  • BEYOĞLU DİNİ HOŞGÖRÜNÜN MERKEZİ
  • Yıldız, Beyoğlu’nun dini hoşgörünün de merkezi konumunda olduğunu söyledi. Yıldız, “Biz bu akla da sahip çıkacağız. Halkımızın tamamına hoşgörü ile yaklaşarak gönül köprüsünü inşa edeceğiz. Beyoğlu’nu bu zenginlikle yöneteceğiz” şeklinde konuştu.
  • HER ZAMAN DİK DURDUK
  • Milletimizle beraber yola çıktıklarını söyleyen Yıldız, “Ne bizler milletimizi ne de milletimiz bizleri yarı yolda bırakmadı. Halkımız her şeyin en güzeline layık bizde bu güzellikleri halkımıza sunmak için vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Halkımızı ırkına, dinine göre bölmeye çalıştılar ama milletimiz bu oyuna asla gelmedi. Bizler her zaman dik durduk dik durmaya da devam edeceğiz” dedi.

#​AK Parti
#Beyoğlu
#Haydar Ali Yıldız
#Seçim
#31 Mart
5 yıl önce