Gazi'de polise kalleş saldırı: 1 şehit

Yeni Şafak
Hamdi Koçoğlu
04:0027/07/2015, Pazartesi
G: 27/07/2015, Pazartesi
Yeni Şafak

Bağcılar'da ölü ele geçirilen canlı bombanın cenazesini ailesinden zorla alarak Gazi Mahallesine götüren teröristler kan döktü. Çıkan olaylara müdahale eden polis Muhammet Fatih Sivri şehit edildi.

İstanbul Bağcılar'da ölü olarak ele geçirilen canlı bomba Günay Özaslan'ın Gazi Mahallesi'nde cenaze töreninde kan döküldü. Provokatörleri gözaltına almaya çalışah 1 polis şehit edildi. Olay Gazi Mahallesi 1411. Sokak'ta meydana geldi. Gazi Cemevi ve çevresinde cenazeyi bekleyen grupların çıkardığı gerilim nedeniyle operasyon başlatıldı. Bir binaya kaçan kişilere gözaltı işlemi yapmak için içeri giren Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Muhammet Fatih Sivri'ye bina içinden silahla ateş edildi.Üç kurşunun göğsüne isabet etmesi sonucu ağır yaralanan Sivrihastaneye kaşldırırldı. Tedavi altına alınan Sivri tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 24 yaşında olan şehit Sivri'n nişanlı olduğu ve iki ay sonra düğününün olacağı öğrenildi. Olayların ardından harekete geçen çevik kuvvet, Özel Harekat ve sivil ekiplerin de desteğiyle bölgeyi havadan ve karadan abluka altına aldı. Müdahalenin hemen ardından çok sayıda gösterici de gözaltına alındı.



Örgüt cenazeyi zorla almış


DHKP-C'li Günay Özarslan'ın cenazesinin örgütün baskısı sonucu Gazi Mahallesine götürüldüğü ortaya çıktı. Özarslan'ın cenazesinin ilk başta ikametinin de olduğu Tuzla'da kaldırılacağı ifade edildi. Terör örgütünün ise cenazeyi propaganda malzemesi yapmak için Gazi Mezarlığına defnedilmesinde ısrar ettiği ve devamında cenazenin Gazi Mahallesi Cemevine götürüldüğü belirtildi. Emniyet, Gazi Polis Merkezi sorumluluk bölgesinde terörist gruplara karşı alınan tedbirlerin bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada çarpıtıldığını söyledi.







--------------------------------------------------------------------------


için tıklayınız




için tıklayınız







#Bağcılar
#Gazi Mahallesi
#Günay Özaslan