|

Eren'in katilleri etkisiz hale getirildi

Giresun'un Güce ilçesinde 2 bölücü terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Eren Bülbül'ü şehit eden gruptaki 2 terörist Giresun'da etkisiz hale getirildi" açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak
21:12 - 31/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 21:12 - 31/05/2018 Perşembe
AA
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

Giresun'un Güce ilçesinde, 2 bölücü terör örgütü PKK mensubu etkisiz hale getirildi.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun’un Güce ilçesinde bugün ölü ele geçirilen 2 teröristin geçen yıl Ağustos ayında Trabzon’un Maçka ilçesinde
15 yaşındaki Eren Bülbül ile astsubay Başçavuş Ferhat Gedik’i
şehit eden terörist grubundan olduklarını söyledi.

Partisinin Yenimahalle fuar alanında düzenlendiği iftar yemeğinde konuşan Bakan Soylu "Size bugün bir haber vereceğim. Terör örgütü her yerde başımıza musallat oluyor. Biliyorsunuz geçen yıl da yine bir evladımızı Eren Bülbülümüzü ve bir astsubay başçavuşumuzu burada şehit etmişlerdi. İşte o gruptan 2 kişi bugün Giresun Güce’de kahraman askerlerimizin, jandarmamızın, komutanlarımızın ortaya koymuş olduğu operasyon sonucu öldürüldüler. Bu millete gözyaşı akıttıranı, bu millete sıkıntıya uğratanı, kimsenin yanında kalmayacağını bu millet ahdetmiştir, yemin etmiştir" dedi.

"İlçe kırsalında arama faaliyetleri devam ediyor"

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terörle mücadele kapsamında ilçe kırsalında arama tarama faaliyetleri devam ediyor.

Şabankale mevkisinde öğle saatlerinde güvenlik güçleri ile 2 kişi oldukları belirlenen terör örgütü mensupları arasında sıcak temas sağlandı.

Çatışma sonucu açık isimleri henüz belirlenemeyen, kod adları "Soreş" ve "Berhudan" olan 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik güçleri bölgedeki operasyonlarını sürdürüyor.


#Giresun
#Güce
#terörist
6 yıl önce