Gülistan Doku soruşturmasında 'kayıtlar silindi' iddiası: İşlem görevlileri için verilen karar belli oldu
21:43, 27/04/2026, Pazartesi
IHA

Gülistan Doku soruşturmasında 2 şüpheliye adli kontrol kararı
Tunceli'de 6 yıldır kayıp olan Gülistan Doku'nun hastane kayıtlarının silindiği iddiaları üzerine gözaltına alınan bilgi işlem görevlileri, yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Gülistan Doku soruşturmasında gözaltına alınan Tunceli Devlet Hastanesi bilgi işlem görevlileri Burçin Yerlikaya ve Yücel Erdem, çıkartıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Tunceli’de 5 Ocak 2020’den bu yana kayıp olan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku soruşturması kapsamında gözaltına alınan 15 şüpheliden 12’si tutuklanırken, 3’ü hakkında adli kontrol kararı verilmişti.
2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
ABD’de bulunan firari şüpheli Umut Altaş hakkında da Interpol nezdinde kırmızı bülten çıkarılmıştı. Tunceli Cumhuriyet Savcılığı’nın olayla ilgili soruşturması sürerken, Doku’nun hastane kayıtlarının silindiği iddialarıyla ilgili Tunceli Devlet Hastanesi bilgi işlem görevlileri Burçin Yerlikaya ve Yücel Erdem hakkında gözaltı, arama ve el koyma kararı verilmişti. Gözaltına alınan 2 şüpheli, savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi sulh ceza mahkemesine sevk edildi. Mahkeme, yurt dışına çıkış yasağı koyduğu 2 şüphelinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Gündem
Gülistan Doku soruşturmasında kritik gelişme: Dönemin il emniyet müdürü ifadeye çağırıldı

Gündem
Tuncay Sonel’in Gülistan kaybolmadan 19 gün önce 'kadına şiddetle mücadele' konuşması ortaya çıktı

Gündem
Başsavcı Cansu’dan Gülistan Doku dosyasına dair dikkat çeken açıklama: Sim kart izi başka ile uzandı
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.