Tuncay Sonel’in Gülistan kaybolmadan 19 gün önce 'kadına şiddetle mücadele' konuşması ortaya çıktı
14:27, 26/04/2026, PazarG: Güncelleme: 14:44, 26/04/2026, Pazar
DHA

Dönemin valisi Tuncay Sonel, Gülistan Doku soruşturması kapsamında tutuklandı.
Gülistan Doku’nun kaybolmasına ilişkin soruşturma kapsamında dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in tutuklanmasının ardından, genç kızın ortadan kaybolmasından 19 gün önce katıldığı kadına yönelik şiddetle mücadele toplantısında yaptığı konuşma gündeme geldi.
Gülistan Doku kaybolmadan önce 17 Aralık 2019’da dönemin valisi Tuncay Sonel’in, Valilik’te düzenlenen ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı Toplantısı’nda yaptığı konuşma ortaya çıktı. Toplantıya, Gülistan Doku soruşturması kapsamında hastane kayıtlarının silindiği şüphesiyle tutuklanan eski başhekim Çağdaş Özdemir, Doku’nun kaybolmasının ardından aileye baskı kurduğu iddiasıyla açığa alınan dönemin İŞKUR İl Müdürü Özdemir Aktaş ile bazı kurum yetkilileri katıldı.
'KADINLAR GÜVENDE' MESAJI VERDİ
Komisyon toplantısında konuşan Sonel, kadının toplumun her alanında önemine değinerek, “Tunceli eğitimi ve kültürü yüksek bir ilimiz. Burada ne mutlu ki gece geç vakte kadar kadınlarımız, çocuklarımız artık sokaklarda rahatça dolaşabiliyor. Bu huzur ortamının sağlanmasında özellikle kahraman güvenlik güçlerine, jandarmamıza, polisimize teşekkür ediyorum. Yanımızda başsavcımız, kurum müdürlerimiz var. Kadınlar toplumumuzda hem anne hem eşimiz hem kardeşimiz. Onların yeri bizde çok önemli. Bizim töremizde, geleneğimizde kadınların yeri çok önemli. Kurtuluş Savaşı’nda kadınlarımızın çok büyük emekleri var. Bakın toplumun her kesiminde kadınlar var, insan gurur duyuyor. Jandarmada, emniyette kadın görevlilerimiz, kadın hakim savcılarımız, doktorlarımız var. Kadınlar her kesimde görev alıyorlar” dedi.
‘ŞİDDET EYLEMLERİNİN OLMAMASI İÇİN HEP BERABER MÜCADELE EDECEĞİZ’
Vali Sonel, 4 Aralık 2019 tarihinde Ordu’da üniversite öğrencisi olan Ceren Özdemir’in cezaevi firarisi tarafından evinin önünde bıçaklanarak öldürülmesi olayını hatırlatarak, “Maalesef üzücü olaylar oluyor. Son olarak Ordu’da üzücü bir olay yaşadık. Bu hepimizi hakikaten çok üzdü, olumsuz etkiledi. İnşallah hem Tunceli’de hem de diğer illerde insanlık dışı olaylar yaşanmaz inşallah. Biz Tunceli ailesi olarak burada arkadaşlarımızı dinleyeceğiz. Kadına yönelik şiddet eylemlerin olmaması için bizlere ne görev düşüyorsa hep beraber bir yol haritası çizip, mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Gündem
Gülistan Doku soruşturması: Tunceli Devlet Hastanesi'nin iki çalışanına gözaltı kararı

Gündem
Gülistan Doku dosyasında çarpıcı detay: Mustafa Türkay Sonel’in ifadesiyle çelişen fotoğrafı ortaya çıktı

Gündem
Gülistan Doku soruşturmasında Bakan Gürlek’ten net mesaj: Hiçbir kişi ya da makam hukukun üstünde değil
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.