|

Havacılara gözaltı

FETÖ’nün TSK’daki mahrem yapılanmasına Batman, Malatya, Balıkesir, Hatay, Aksaray, Tokat ve Manisa’daki operasyonlarla darbe indirildi. Batman’daki operasyonda aralarında 30’u Hava Kuvvetleri’nden 57 muvazzaf hakkında gözaltı kararı verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/06/2018 Cuma
Güncelleme: 03:37 - 29/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
ByLock yazışmaları yakalattı
ByLock yazışmaları yakalattı

FETÖ'nün TSK içindeki mahrem yapılanmasına yönelik Batman, Malatya, Balıkesir, Hatay, Aksaray, Tokat ve Manisa'da operasyonlar düzenlendi. Batman merkezli 28 ilde düzenlenen operasyonda 57 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Soruşturmada, 21'i jandarma, 30'u hava, 6'sı kara kuvvetleri personeli, 1 yarbay, 3 binbaşı, 1 yüzbaşı, 8 üsteğmen, 1 teğmen, 32 astsubay ve 11 uzman çavuşun yakalanması için çalışmalar sürüyor.

KRİPTO YAPIYA BASKIN

Manisa merkezli 14 ilde FETÖ'nün TSK'daki kripto yapılanmasında yer alan ve örgütün mahrem imamlarıyla ankesörlü telefonlardan ardışık aramalarla iletişim kurdukları öne sürülen 18'i muvazzaf 20 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi. Eş zamanlı operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı. Diğer 6 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

BALIKESİR’DE SAYI ARTIYOR

Malatya merkezli 7 ilde, FETÖ'nün "askeri mahrem yapılanması"na yönelik operasyonda , askeri personelden sorumlu meslekten ihraç edilen öğretmen ve öğretim üyesi 2 "mahrem imam" ile Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli 7 astsubay gözaltına alındı. Tokat'ta da, FETÖ'nün "mahrem askeri yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında 13 zanlı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 11 muvazzaf astsubay, 1 sözleşmeli er ve bir sivilden oluşan zanlıların yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Hatay'da örgütün askeri mahrem yapılanması ile bağlantısı bulunduğu belirlenen 20 muvazzaf asker gözaltına alındı. Aksaray'da ise örgütün TSK'ya yerleştirdği 13 muvazzaf asker için yakalama kararı çıkarıldı. Balıkesir'de Sahil Güvenlik ile Deniz ve Kara Kuvvetleri komutanlıklarında görevli, biri açıkta 22 rütbeli askerin yakalanması için önceki gün başlatılan operasyonda gözaltına alınanların sayısı 18'e yükseldi.

  • ByLock yazışmaları yakalattı
  • İzmir’de, örgütün gizli haberleşme programı ByLock’taki yazışma içeriklerine göre FETÖ üyesi olduğu belirlenen kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda, haklarından yakalama kararı bulunan 23 kişiden 17’si gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında KHK ile kapatılan İzmir Üniversitesi ve İzmir Koleji sahiplerinden A.R.D’nin de olduğu belirtilirken, kapatılan Şifa Üniversitesi kurucularından Mahmut Akdoğan’ın oğlu Usame Akdoğan’ın da arasında bulunduğu 5 zanlının ise yurt dışına kaçtığı öğrenildi. Ankara’da FETÖ’cü olduğu belirlenen eski 17 öğretmen hakkında gözaltı kararı verildi, şüphelilerden 5’i gözaltına alındı.
#FETÖ
#Hava Kuvvetleri
6 yıl önce