|

Hayratlı ve Kadıköylü çocuklar birlikte konser verdi

Nuhoğlu Vakfı tarafından kurulan Hayrat’ın ilk sanat merkezi Hayrat Çocuk Sanat Merkezi ve Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Orkestra ve Korosu’nda yer alan 60 çocuk birlikte büyük bir konser verdi.

Yeni Şafak
17:57 - 28/08/2018 Salı
Güncelleme: 18:09 - 28/08/2018 Salı
Yeni Şafak
Hayratlı ve Kadıköy’lü çocuklardan ortak konser.
Hayratlı ve Kadıköy’lü çocuklardan ortak konser.

Hayrat Kaymakamlığı, Kadıköy Belediyesi ve Hayrat Belediyesi’nin destekleriyle Nuhoğlu Vakfı tarafından gerçekleştirilen şenlikte Hayratlı ve Kadıköylü çocukların konserinin yanı sıra yöresel bir çok etkinlik de yer aldı.

Nuhoğlu Vakfı her yıl düzenlediği 30 Ağustos Geleneksel Aile Buluşması’nı Hayrat’ta yine büyük bir şenlik ile gerçekleştirdi. 27 Ağustos tarihinde düzenlenen şenlikte Hayrat’ın ilk sanat merkezi olan Nuhoğlu Vakfı Hayrat Çocuk Sanat Merkezi ve Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Orkestra ve Korosu’ndaki Hayratlı ve Kadıköylü 60 çocuk büyük bir konser verdi. Yöresel sanatçıların da konserinin yer aldığı birçok etkinlikle Hayratlılar keyifli bir zaman geçirdi. Hayratlı çocukların resim ve müzik alanlarında gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Nuhoğlu Vakfı Hayrat Çocuk Sanat Merkezi’ni kurduklarını söyleyen Nuhoğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Hayri Nuhoğlu: “Çocuklarımız sanat merkezinde üflemeli çalgılar, kemençe, tulum, piyano, keman, çello, gitar, bateri ve resim dersleri başta olmak üzere çeşitli sanat dallarında eğitim görüyorlar. Bugün bizlere çok güzel bir konser verdiler.” dedi. Nuhoğlu: “Bu merkezden ülkemizi uluslararası platformda temsil edecek yetenekler yetiştirmek arzusundayız. Sanat merkezimizin kurulmasında bizlere destek veren Hayrat Kaymakamlığı, Kadıköy Belediyesi, Hayrat Belediyesi, Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Proje Koordinatörlüğü’ne bir kez daha teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Çocuk Şenliğindeki konuşmasında düşüncelerini dile getiren Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu: “Çocuklar bizim geleceğimiz. Biz onlara ne verirsek onlar da bize gelecekte onu verecek. Gelecekte sağlıklı,mutlu, demokratik bir ülke ve çocuklarınızın iyi bir iş sahibi olmasını istiyorsanız, onların eğitimine katkı verilmeli. Tüm dünyada da bilindiği gibi çocukların gelişimlerindeki en önemli katkıyı, sanat, kültür ve spor faaliyetleri veriyor. Bu ülkenin en büyük zenginliği bu ülkenin çocukları. Çocuklarımıza sahip çıkalım. Çocuklarımızın geleceğimiz olduğunu unutmadan özgür, kişilikli düşünen insanlar olması için destek ve sahip çıkalım” dedi.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise yaptığı konuşmada: “Her sene bir tema ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle yapılan bu toplantının bu yıl ki teması sanat ve kültür oldu. Nuhoğlu Vakfının köklerini nasıl unutmadığını gençlerine çocuklarına ve onların eğitimlerine nasıl bugüne kadar katkıda bulunduğunu, sanatı kültürü de ekleyerek, bugün burada kütüphaneyi de açarak nasıl bir gelecek umut ettiğini gördük ve yaşadık. Köklerini unutmayan, tüm ülkesini düşünürken bulunduğu ilçeyi bulunduğu yöreyi de göz ardı etmeyen Nuhoğlu Vakfı gibi vakıfların tüm ilçelerimizde ihtiyaç olduğunu ve onların büyük örnek teşkil ettiğini”söyledi.

Hayrat’a 2 bin kitaplı kafe kütüphane

Trabzon Hayrat’ta bulunan ve Nuhoğlu Vakfı tarafından restorasyonu tamamlanan Şelale Restoran’ının bir bölümü de 2 bin kitap ile dev bir kütüphaneye dönüştürüldü. Hayrat halkına hizmet verecek kütüphanede insanlar bir yandan kitaplarını okurken, diğer yandan da çay ve kahvelerini içebilecekler. Turistik değeri de olan şelale restoranın bir bölümünü kütüphane haline getirdiklerini söyleyen Nuhoğlu Vakfı Başkanı Av. Hayri Nuhoğlu: Hayrat halkına hizmet verecek kütüphanemizin Hayratımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

#Kadıköy
#Hayrat Kaymakamlığı
6 yıl önce