|

Helikopter denize düştü

İstanbul’da yıldırım isabet eden helikopter, Bostancı sahili açıklarında denize çakıldı. Kazada işadamı Halil İbrahim Ünver öldü, Pilot İsmet Özgür yaralandı.

Yasin Yılmaz
04:00 - 7/09/2018 Cuma
Güncelleme: 05:23 - 7/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
TC-HYU kuyruk tescilli helikopter, yıldırım isabet etmesi sonucu hızla irtifa kaybetti.
TC-HYU kuyruk tescilli helikopter, yıldırım isabet etmesi sonucu hızla irtifa kaybetti.

İstanbul-Maltepe’de bir helikopterin denize düşmesi sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı. Kartal’dan Sefaköy’e gitmek üzere havalanan, pilot İsmet Özgür’ün kullandığı Ünver Havacılık adına kayıtlı Bell-430 tipi TC-HYU kuyruk tescilli helikopter, yıldırım isabet etmesi sonucu hızla irtifa kaybetti.



Helikopter, Bostancı sahilinin 50-100 metre kadar açıklarında denize çakıldı. Suya düşen Ünver Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Otokar Yönetim Kurulu Başkanvekili işadamı Halil İbrahim Ünver ile pilot İsmet Özgür’ün, imdadına çevredeki balıkçılar yetişti.


Sudan çıkartılan Ünver ile Özgür hastaneye kaldırıldı. Ağır yaralanan Ünver, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Tedavi altına alınan Pilot Özgür, “Denize indirmeye çalıştım, çakıldık. Düşürmemek için çok çaba sarf ettim ama başaramadım” dedi. Özgür’ün durumunu iyi olduğu tedavisinin devamı için servise alındığı belirtildi. Düşen helikopterin, Ünver’e ait Ünver Havacılık adına kayıtlı olduğu öğrenildi. Halil İbrahim Ünver’in Türkiye’nin lisanslı ilk sivil helikopter pilotu olduğu öğrenildi. Kazaya ilişkin soruşturma başlatılırken İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Kaza, teknik bir arıza mı oldu ona ancak kaza kırım ekibi teknik inceleme yaptıktan sonra karar verecek” dedi.

#Helikopter kazası
#Halil İbrahim Ünver
6 yıl önce