İletişim Başkanı Altun'dan Narin cinayetine ilişkin 'manipülatif yayın' uyarısı: Yakın takipteyiz

Semih Bozkuş
18:29, 13/09/2024, CumaG: Güncelleme: 19:13, 13/09/2024, Cuma
Yeni Şafak
İletişim Başkanı Altun'dan Narin cinayetine ilişkin 'manipülatif yayın' uyarısı: Yakın takipteyiz
Fahrettin Altun, Narin cinayetine ilişkin yayın kuruluşlarına 'sorumluluk' çağrısında bulundu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'yi yasa boğan Narin cinayetine ilişkin 'manipülatif yayın' uyarısında bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Altun, soruşturmanın, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca gizliliğinin devam etmesine rağmen birçok ulusal medya organında konuya ilişkin son derece manipülatif, soruşturmaya zarar veren ve “reyting” odaklı olduğu anlaşılan sorumsuz yayınlar yapıldığını belirtti. Altun, söz konusu yayınlarla ilgili en yakın takibi yapmakta olduklarını kaydederek tüm medya kuruluşlarına 'sorumlu ve etik yayıncılık' çağrısında bulundu.

Türkiye, Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın yasını tutmaya devam ediyor.

Vahşi cinayete ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında katilin bulunması için tüm çalışmalar sürerken bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada da manipülatif yayınlar ve paylaşımlar bilgi kirliliğine neden oluyor.

Altun'dan 'manipülatif yayın' uyarısı

Soruşturmayı gölgeleyen ve doğru bilginin önüne geçen söz konusu bilgi kirliliğine ilişkin ise İletişim Başkanı Fahrettin Altun uyarıda bulunarak yakın takipte olduklarını belirtti.

Altun, X hesabından yaptığı paylaşımla Türkiye'yi yasa boğan Narin cinayetine ilişkin 'manipülatif yayın' uyarısında bulundu.

Narin cinayetine ilişkin soruşturmanın, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca gizliliğinin devam etmesine rağmen birçok ulusal medya organında konuya ilişkin son derece manipülatif, soruşturmaya zarar veren ve “reyting” odaklı olduğu anlaşılan sorumsuz yayınlar yapıldığını belirten Altun, "Bu yayınlarla alakalı sağduyulu vatandaşlarımız da ilgili kurumlarımıza çokça şikayette bulunmaktadır." dedi.

"Manipülatif yayınlar yakın takibimizde"

Tüm medya kuruluşlarına 'sorumlu ve etik yayıncılık' çağrısında bulunan Altun şu ifadeleri kullandı:

"Vatandaşımızın aklıyla adeta alay edilen, konunun uzmanları olmamasına rağmen birtakım kişiler tarafından saatlerce olur olmaz mülahazalarda bulunulan, Narin kızımızın hatırasına saygının ve soruşturmanın selametinin tamamen göz ardı edildiği; izleyicisinin, okuyucusunun, dinleyicisinin yaşına bakılmaksızın yapılan bu yayınlarla ilgili en yakın takibi yapmakta olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız."




Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026