|

İsrail’e öfke seli

İsrail'in Kudüs'te uyguladığı zulüm, tüm dünyada büyük tepki gördü. İstanbul'da onbinler "Kudüs yalnız değildir" mesajı verdi. Cerablus'tan Hartum'a, Melbourne'den Lahey'e pek yerde İsrail tel'in edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:42 - 31/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
İşgalciyeöfke seli
İşgalciyeöfke seli

Kudüs’te İsrail’in Müslümanlara uyguladığı zulüm, dünya çapında tepki çekmeye devam ediyor. Suriye’nin kuzeyindeki Cerablus’tan Sudan’a, Avustralya’nın başkenti Melbourne’den Hollanda’nın Lahey şehrine dek birçok yerde protesto gösterisi düzenlendi. Siyonist barbarlığa en büyük tepki İstanbul-Yenikapı Meydanı’ndan yükseldi. Saadet Partisi (SP) öncülüğünde yapılan ve birçok STK'nın destek verdiği mitinge onbinlerce vatandaş katıldı.

HANİYE CANLI BAĞLANDI

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın lideri İsmail Haniye de canlı yayınla bağlandı. Türk ve Filistin bayrakları ile alanı dolduran çoşkulu kalabalığa seslenen SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu şunları kaydetti: "Bugün burada 80 milyon Türkiye'nin yüreği var. Kudüs'ün savunulması yeryüzünün bütün müsebbiplerine karşı bir başkaldırıdır. Zaman konuşma zamanı değil, çok çalışmak ve şuurla hareket etme zamanıdır. Farklılıklarımızı kaşıyarak değil, ittifaklarımızı güçlendirerek bu kötü gidişe 'dur' diyebiliriz. Kudüs'ün kurtuluşu için lafa değil, icraate ihtiyacımız var."


CANIMIZI BİLE VERİRİZ

Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında terör örgütü DEAŞ’tan kurtarılan Cerablus’ta yüzlerce Suriyeli ellerinde devrim bayraklarıyla toplandı. Gösteriye katılanlardan Abdurrahman Ebu Kadir, “Aksa ilk kıblemizdir. Onun için canımızı bile veririz. Kudüs yalnız değildir” dedi. Sudan’ın başkenti Hartum’da ise “Aksa’yla Dayanışma Festivali” düzenlendi. Festivale katılan Reform Şimdi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Osman Rızk, “Filistin halkı büyük bir hapishanede yaşıyor. Kudüs topraklarının yüzde 96’sı Yahudilerin elinde” dedi.


ÖZGÜR FİLİSTİN İSTİYORUZ

Avustralya’nın başkentinde düzenlenen gösteriye ise Müslüman, Hristiyan, Yahudi ve Aborijinler ile insan hakları savunucularından oluşan Avustralyalılar katıldı. Eyalet Kütüphanesi önünde Filistin bayraklarıyla toplanan göstericiler, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik uygulamalarına son vermesini istedi.


HOLLANDA ENGELLEDİ

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlaller, Hollanda’nın Lahey kentinde de protesto edildi. Hollanda Filistin Gençlik Vakfı (HFGV) tarafından İsrail Büyükelçiliği yakınında düzenlenen gösteriye, çoğu gençlerden oluşan bir grup ellerinde Filistin bayraklarıyla katıldı. HFGV Başkanı Ahmed Skineh ve yöneticilerinin İsrail devletine hitaben kaleme aldıkları mektubu İsrail Büyükelçiliği binasındaki posta kutusuna atmasına Hollanda polisi izin vermedi. Skineh, mektubu posta yolu ile İsrail Büyükelçiliğine yollayacaklarını söyledi.


Ümmet ayağa kalksın

İstanbul-Yenikapı'daki gösteriye katılan Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci, Kudüs’ün bütün dünya Müslümanlarının sorumluluğu altında olduğunu söyledi, "Ümmet ayağa kalkarsa İsrail oturur. Ümmet Kudüs’e yürürse İsrail kaçar. Bu mahşeri kalabalık Kudüs’e sesleniyor: 'Siz yalnız değilsiniz. Kudüs yalnız değildir.' Müslümanlar Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı hiçbir zaman sahipsiz bırakmayacaktır. Sanıyorlar ki Müslümanalar Kudüs’ü unuttu. Bizler Kudüs’ü unutmadık, unutmayacağız" dedi. Müslümanlar bir oldukça Mescid-i Aksa’nın da ayakta olacağını belirten İHH Genel Başkanvekili Hüseyin Oruç ise "Müslümanlar uyumuyor. Meselemiz Kudüs olunca Müslümanların uyumadığını bir kez daha göstermiş olduk" ifadelerini kullanırken, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü de "Başkomutanı Hz. Muhammed olan bir orduyu asla yenemeyeceksiniz" diye konuştu.

#İsrail
#Kudüs
#Mecid-i Aksa
#İstanbul
7 yıl önce