|

İstanbul hayali gerçek oldu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki Yağmur’un İstanbul’u görme arzusu gerçekleşti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kızı için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün maketini evde kendi imkanlarıyla yapan baba Aydın Güder’i ve kızı Yağmur’u İstanbul’da ağırladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/06/2017 Salı
Güncelleme: 01:42 - 20/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Uçağa ilk kez bindiğini ve zevkli olduğunu söyleyen Yağmur, "Lunaparkı , müzeyi ve akvaryumu da görmek istiyorum” dedi.
Uçağa ilk kez bindiğini ve zevkli olduğunu söyleyen Yağmur, "Lunaparkı , müzeyi ve akvaryumu da görmek istiyorum” dedi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Yağmur Güder’in 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve İstanbul’u görme hayali gerçek oldu. Perde kornişi, lambalar ve şemsiye kullanarak kızına evde kendi imkanlarıyla maket köprü yapan baba Aydın Güder ve kızı Yağmur için İstanbul Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Yapılan haberin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatı ile baba kız Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferi ile İstanbul’a getirildi. Uçaktan indikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yağmur, “Çok mutluyum. En çok Boğaz köprüsünü görmek istiyorum” dedi. 4 gün boyunca İstanbul da kalacak olan baba kıza İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ve diğer ilgililerin eşlik edeceği öğrenildi.


BİRÇOK KURUM ARADI

Öğlen saatlerinde kızı Yağmur ile İstanbul’a gelen baba Aydın Güder, “Kızım gibi İstanbul’u görmek isteyen tüm çocukları umarım davet edersiniz. Sağ olsunlar kızımın hayalini gerçekleştirmek isteyen birçok kurum bizzat benimle iletişime geçti. Hepsinden Allah razı olsun. Kızımın hayalini gerçekleştirecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’a çok teşekkür ederim” dedi.

#15 Temmuz Şehitler Köprüsü
#İstanbul
7 yıl önce