|

İstanbul'da simide zam geldi: 3,5 lira oldu

İstanbul'da 2,5 liraya satılan simidin fiyatı bir lira zamlandı. İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir yaptığı açıklamada, zammı doğrulayarak artış nedenini ham maddelere yapılan yüzde 300'lük zamma bağladı. Özdemir, ham maddeye gelen zamlar devam ederse esnafın dayanamayacağını belirterek ''3-5 ay sonra kapatmalar başlayabilir'' dedi.

13:07 - 30/11/2021 Salı
Güncelleme: 13:50 - 30/11/2021 Salı
Diğer
Arşiv
Arşiv

İstanbul'da 2,5 liraya satılan simidin fiyatı 1 lira zamlandı. Konuyla ilgili NTV'ye konuşan İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir, zammı doğrulayarak ''Bugün itibarıyla İstanbul genelinde simit fiyatları 3,5 lira oldu. Açma ve simit 3,5, poğaça 3 lira. Börek fiyatlarının kilosu en az 60 lira, poğaça fiyatları 2 liradan 3 liraya çıktı'' dedi. Şaban Özdemir, bu artışı ham maddelere gelen yüzde 300'lük zamma bağladı ve simide yapılan zam oranının bile esnafı kurtarmayacağını belirtti.

''KÜÇÜK ESNAF OLARAK KURTULUŞ SAVAŞI VERİYORUZ''

Küçük esnafın zor durumda olduğunu belirten Özdemir, ekonomide kurtuluş savaşı verdiklerini söyledi. Un-İş Başkanı, ham maddeye gelen zamlar bu şekilde devam ederse esnafın dayanamayacağını kaydederek şöyle konuştu: ''Ham maddeye yüzde 300 zam geldi. Biz yüzde 40 zam yaptık. Bu zam da bizi kurtarmıyor. Küçük esnaf kendinden fedakarlık yapacak. 3-5 ay sonra kapatmalar başlayabilir.''

#Şaban Özdemir
#İstanbul
2 yıl önce