|

İtirafçıdan kriptoya

FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturmada, itirafçıların verdiği bilgilerle 45 kripto isme daha ulaşıldı. Kastamonu Merkez Komutanlığı’nda görevli binbaşının da aralarında olduğu 45 kişi için operasyon başlatıldı.

Mustafa Sait Özkan
04:00 - 10/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 07:07 - 10/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Adana merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9 şüpheliden 3’ü tutuklandı, 6’sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Adana merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9 şüpheliden 3’ü tutuklandı, 6’sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

FETÖ'nün TSK yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, itirafçıların ifadeleriyle 45 kripto isme daha ulaşıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun, FETÖ’nün sözde TSK yapılanmasına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlananlardan alınan ifadeler ile örgüt içinde kontörlü hat/ankesörlü telefon ile iletişim kuran aralarında muvazzaf askerler ile bu kişilerden sorumlu "mahrem imam"ların tespit edilmesi üzerine İstanbul merkezli 25 ilde operasyon yapıldı.

Operasyonda, ankesörlü telefon ile iletişim kuran aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 25 kişi ile bu kişilerden sorumlu 20 sivil hakkında gözaltı kararı verildi. Hakkında gözaltı kararı verilen 25 şüpheli askerden 17'sinin muvazzaf, 3'ünün görevden ihraç, 3'ünün emekli, 2'sinin de askeri öğrenci olduğu belirtildi.

ALBAYLAR HALA GÖREVDE

Askerlerden 2'sinin albay, 4'ünün binbaşı, 1'inin yüzbaşı, 7'sinin üsteğmen, 9'unun astsubay, 2'sinin de askeri öğrenci olduğu, hakkında gözaltı kararı verilen albay rütbesindeki askerlerin hala görevde bulunduğu kaydedildi. Diğer 20 şüphelinin ise çeşitli meslek gruplarından olduğu ve örgüt mensubu askerlerden sorumlu ''mahrem imam'' olarak tabir edilen konumda yer aldıkları aktarıldı.

BİNBAŞI YAKALANDI

Savcılığın talimatı üzerine İstanbul merkezli 25 ilde operasyon gerçekleştiren emniyet ekipleri, şu ana kadar aralarında Kastamonu Merkez Komutanlığı'nda görevli Binbaşı M.E.T'nin de olduğu 22 şüpheliyi yakaladı. Yakalanan şüphelilerden 8'inin sivil olduğu belirtildi. Diğer şüphelileri arama çalışması sürerken, hakkında gözaltı kararı bulunan 1'i asker 4'ü sivil 5 şüphelinin ise yurt dışında olduğu tespit edildi.

#FETÖ
#İtiradfçı
6 yıl önce