İzmir'de 2 belediye başkanı gözaltına alındı
07:36, 25/06/2026, PerşembeG: Güncelleme: 09:40, 25/06/2026, Perşembe
DHA

İzmir'de Seferihisar ve Balçova Belediye başkanları gözaltına alındı
İzmir'in Seferihisar Belediyesi’ne yönelik 'yolsuzluk' ve 'rüşvet' soruşturması kapsamında düzenlenen 3’üncü dalga operasyonunda Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit’in de aralarında olduğu 24 şüpheli gözaltına alındı.
Seferihisar Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, üçüncü dalga operasyonu düzenlendi.
'Yolsuzluk' ve 'rüşvet' suçundan yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit ile belediye çalışanları ve iş insanlarının da olduğu şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi.
- Soruşturmada şüphelilerin inşaat ve imar konularıyla alakalı belediye görevlileri ve müteahhitlerle usulsüzlükler karşılığında elden ve banka üzerinde rüşvet aldıkları/verdikleri, 31 Mart 2024 seçimlerinden önce rüşvet olarak değerlendirilen para transferleri bulunduğu belirlendi. Sabah saatlerinde düzenlenen üçüncü dalga operasyonundan belediye başkanları ile birlikte 24 şüpheli gözaltına alındı.

Gündem
Seferihisar'da rüşvet çarkının kilit ismi Veli Ağbaba'nın danışmanı Özlem Akyılmaz'ın savunması ortaya çıktı

Gündem
Rüşvetin Ağbaba’sı: 6 milyonluk rüşvetin 500 bini yollandı

Gündem
İzmir Seferihisar Belediyesi'ne rüşvet operasyonunda 6 gözaltı: 500 bin liralık rüşvet parası Veli Ağbaba'ya gönderildi

Gündem
İzmir Belediyesi'nde yolsuzluk soruşturması: Tunç Soyer dahil 99 kişiye tutuklama talebi
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.