|

Kaçan imam için ağlamış

FETÖ’nün HSK sorumlusu eski Yargıtay üyesi Nazmi Dere’nin deşifre olan ByLock yazışmalarında, sivil imamı “kahraman” olarak gördüğü ortaya çıktı. Mesajlarda Dere, “Son bir defa uzaktan da olsa size el sallamak isterdim, hanım gözyaşlarını tutamadı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:03 - 30/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
eski Yargıtay üyesi Nazmi Dere
eski Yargıtay üyesi Nazmi Dere

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ihraç edilen HSK’nın eski 5 üyesinin örgüt abiliğini yaptığı belirlenen eski Yargıtay Üyesi Nazmi Dere’nin ByLock konuşmaları deşifre oldu.

TALİMAT BEKLEMİŞLER

17 Kasım 2015 tarihinde Dere ile örgütün Yargıtay’da etkin olduğu dönemde Yargıtay Genel Sekreteri olan Aydın Boşgelmez arasındaki ByLock yazışmaları dikkat çekti. Konuşmalarda, yüksek yargıdan sorumlu sivil imamların bağlı olduğu “Ziya” kodlu Harun Uygun’un da ismi geçiyor. Boşgelmez’e, “Ziya abiyle yazıştınız mı?” diye soran Dere, “Seçim yarın galiba değil mi? ‘Başka aday var mı’ dedi, bende ‘yok’ dedim. Biraz sonra abinin kanaatini de yazarım” diyor.

SANKİ KUTSAL VARLIK!

Dere’nin, örgütün yüksek yargı sivil imamlarından Celil K.’ye gönderdiği mesajlar dikkat çekti. Dere’nin FETÖ operasyonlarının ardından yurt dışına kaçan K.’ye adeta kutsiyet atfettiği görülen 25 Ocak 2016 tarihli mesajında, “Hiç haberimiz olmadan gitmişsiniz, inanın o kadar üzüldüm ki... Son bir defa uzaktan da olsa size el sallamak isterdim. Hanım gözyaşlarını tutamadı, bacıma çok selamı var” ifadelerini kullanıyor. Ayrıca Dere’nin kaçan imam K.’ya “kahraman” edasıyla davranması da dikkat çekti.

KAHRAMANLIĞI
TARİH YAZACAKMIŞ

Dere, “Abi boynunuzu kırmak istemiyorum ama bu delikanlılığınızı yiğitliğinizi, kahramanlığınızı tarih yazacak. Millet şehir değiştiremiyor abi bu kadar gaybubet içinde bu kadar beklentisiz arkanıza dönüp bakmadan gitmenizi kimse bilmese O biliyor ya” diyor.

#​FETÖ
#HSK
#ByLock
6 yıl önce