|

Kandil'in tutsakları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yasama yılının ilk grup toplantısında yeni anayasaya ilişkin yol haritasını çizerken, muhalefete de ağır eleştiriler yöneltti. Erdoğan, “Biz ‘yeni anayasa’ diyoruz, birileri ‘Gerekirse ilk dört maddeyi de değiştiririz’ diyerek, hemen PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpıyor. İttifakın diğer kanadı da aynı şeyleri söylüyor” dedi.

Osman Özgan
00:00 - 7/10/2021 Perşembe
Güncelleme: 23:44 - 6/10/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

AK Parti’nin yeni yasama yılı ilk grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedefinde Millet İttifakı ortakları vardı. Konuşmasının başında yeni anayasa çağrısını yineleyen ve “Biz Türkiye’nin gündemine getirdiğimiz ülkemizin ilk sivil anayasası teklifimizde samimiyiz” diyen Erdoğan, özetle şunları söyledi:

YENİ ANAYASA

  • Diğer partilerden de hazırlıklarını paylaşmalarını bekliyoruz. Diğer partilerin anayasa teklifleriyle kendi hazırlıklarımızı uzlaştırabilirsek yasama yılı bitmeden Meclis bünyesinde bu işi neticeye ulaştırabiliriz.
    Öncelikle diğer partilerin anayasa tekliflerini açıklamaları gerekiyor. Uzlaşma sağlanamaması durumunda ise 2023 seçimlerinde hep birlikte milletin terazisine çıkarız.
    Milletimizin sandıktaki kararı da başımız gözümüz üstünedir.

İLK 4 MADDE KILIÇDAROĞLU’NUN FİKRİ Mİ?

Gençlerimize tavsiyemiz, kendilerine emanet edeceğimiz bu ülkenin ve milletin geleceği için kimin ne hayali, ne projesi, ne gayreti var ona bakmalarıdır. Sırf konuşmuş olmak, birilerine hoş görünmek, günü kurtarmak için aklına geleni söyleyenden siyaset adamı olmaz, devlet adamı hiç olmaz.
Mesela biz ‘yeni anayasa’ diyoruz birileri de ‘gerekirse ilk dört maddeyi de değiştiririz’ diyerek, hemen PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpıyor. İttifakın diğer kanadı da aynı şeyleri söylüyor. Buradan soruyorum, acaba Anayasa’nın ilk 4 maddesini değiştirme fikri tüm CHP’lilerin iradesi midir, yoksa Kılıçdaroğlu’nun kişisel fikri midir?
Bu CHP’nin kurumsal iradesiyle ülkemiz açısından çok vahim bir sorun var demektir. Çünkü bu durumda CHP, anayasa gibi temel bir konuda başlayarak HDP’nin vesayetine girmiş demektir. Yok, eğer bu Kılıçdaroğlu’nun kendi görüşüyle, bu durumda da partisinin politikalarından farklı ajandaya sahip bir siyasetçiyle karşı karşıyayız demektir.

Tarih CHP gibi cumhuriyetin en eski partisini, HDP gibi terör örgütü kuklasının emrine verenlerden hesap soracaktır.

HDP Akşener’i veto etti

  • HDP’nin Millet İttifakı’nın ortağı olduğu beyanlarla, CHP’nin belediye uygulamalarıyla inkarı olmayan bir gerçektir.
    İYİ Parti’nin buna kör sağır kalarak kendi konumunu koruma çabası sürdürülebilir değildir. Bu partinin başındaki hanımefendinin cumhurbaşkanlığından vazgeçip başbakanlığa talip olması da bu trajikomik görüntüyle ilgilidir. HDP, Millet İttifakı’ndaki gizli ortaklık hakkını kullanarak bu hanımefendiyi veto etmiştir.
    Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle yönetildiği, bundan sonra da aynı sistemle yöneticiliği gün gibi aşikarken hayali bir makama talip olunmamasının gerisinde bu vetonun sineye çekilmesi vardır.
#Recep Tayyip Erdoğan
#Muhalefet
#PKK
#HDP
#Meral Akşener
#Kemal Kılıçdaroğlu
3 yıl önce