|

Kardeşlik bağını bu projeyle kurdular

Sosyal medya üzerinden yürütülen yardım çalışmalarına bir yenisi eklendi. Ankara’da iki genç kadın Facebook sitesinde başlattıkları “Kardeş Aile Gönüllüleri” projesiyle ihtiyaç sahibi ailelerle gönüllüleri bir araya getirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:18 - 29/01/2016 Cuma
Yeni Şafak
AYŞENUR SARIGÖZ


İki genç kadının sosyal medyadan yaptıkları çağrılarla başlatılan Kardeş Aile Gönüllüleri projesi hızla yayılıyor. Ankara'da ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere maddi ve manevi destek sağlamak için gönüllüleri birbirine kardeş yapan proje sorumlusu Merve Okur, “Facebook üzerinden başlattığımız kampanyayla bir günde 100 kişiye ulaştık. Hedefimiz daha çok insana ulaşarak, yardım ağımızı genişletmek” dedi.



AMAÇ SOSYAL ENTEGRASYON


Suriyelilerin dillerini bilmedikleri bir ülkede yaşadıkları sosyolojik problem ve topluma entegre sıkıntılarını da bu proje ile aşmak isteyen proje sahipleri, şuana kadar 3 aileye kardeş gönüllü buldu. Her aileyi 4 gönüllüyle tanıştırdıklarını söyleyen projenin sorumlularından Merve Okur, “Yapılan yardım çalışmaları genellikle günü kurtarıyor. Biz bu insanların karnını doyurup çekilmeyelim, biz bu ailelerin hayatlarına dokunalım dedik. Maddi ihtiyaçlarının yanında onlarla birlikte bir kardeşlik bağı kurup sosyal entegrasyonunu arttıralım istedik” diye konuştu.





PSİKOLOG VE SOSYOLOGLARA ÇAĞRI


Her aileyi 4 gönüllü kardeşiyle tanıştıran topluluk, özellikle desteğe ihtiyaç duyan sığınmacı ailelerin topluma entegre olma-


sı için psikolog ve sosyolog gönüllülere de çağrıda bulunuyor.



AİLELER HAYATTAN KOPUKTU


Baba ve oğulun Suriye'de olduğu ilk ailede anne 5 çocuğu, gelini ve torunuyla tek göz odada hayata tutunmaya çalışıyor. Evlerinde hiç ev eşyası olmayan aileye gönüllüler soba, kömür, mutfak eşyaları, erzak, giyim ve mobilya yardımı yaptı.




#Sosyal medya
#psikolog
#sosyolog
#Kardeş Aile Gönüllüleri
8 yıl önce