|

Katil tartışması

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İstanbul'daki ana dava “Katiller” tartışmasıyla başladı. Müşteki avukatı Mehmet Can Erdündar sanıklar için “Katiller” deyince Mahkeme Başkanı “Sanıkları itham edemezsiniz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 30/05/2017 Salı
Güncelleme: 11:10 - 30/05/2017 Salı
Yeni Şafak
FETÖ’nün Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin hesap verdiği davada, sanıkların rahat ve pişkin tavırlarına karşı araya perde çekilmesine karar verilmişti.
FETÖ’nün Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin hesap verdiği davada, sanıkların rahat ve pişkin tavırlarına karşı araya perde çekilmesine karar verilmişti.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İstanbul ana davası Silivri’deki duruşma salonunda başladı. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in bir numaralı sanık olduğu iddianamede, 6’sı general, 15’i tutuklu 24 sanık için 92’şer kez ağırlaştırılmış müebbet isteniyor. Sanıklar, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Yeni Şafak Foto Muhabiri Mustafa Cambaz’ın da aralarında bulunduğu 89 kişinin şehit edilmesinin hesabını verecek.

BAŞSAVCI FİDAN
DURUŞMA SAVCISI

15’i tutuklu 24 sanıklı davanın ilk duruşmasına eski Korgeneral Erdal Öztürk, Tümgeneral Fethi Alpay, Tuğgeneral Eyyüp Gürler’in de aralarında bulunduğu 12 tutuklu sanık katıldı. İddianamede isimleri yer alan 89 şehit yakınından aralarında Mustafa Cambaz’ın oğlu Alpaslan Cambaz’ın da bulunduğu 40 kişi de duruşma salonunda yerini aldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile Başsavcı Vekili Fatih Karakuş, duruşma savcısı olarak duruşmaya katıldı.


KATİL DİYEMEZSİNİZ

Duruşmada şehit yakınlarının avukatı Mehmet Can Erdündar, sanıklar için “Katil” kelimesini kullandı. Bunun üzerie Mahkeme Başkanı Cem Karaca “Yargılama devam ediyor, katiller diyemezseniz, yargılamanın sonunda anlaşılacak. Sanıkları itham edemezsiniz” diye ikazda bulundu. Avukat Erdündar da “Savcı iddianamesinde katil denmiş, deliller ortada, itham etmiyor gerçeği söylüyorum” dedi. Duruşmada söz alan şehit yakınlarının avukatı Bülent Demir, mahkeme başkanının “Sanıklara katiller diye hitap etmeyin” sözünü hatırlatarak, heyetin tarafsızlığını yitirdiğini ileri sürdü. Avukat Demir, bu gerekçeyle reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, avukat Demir’in reddi hakim talebinde bulunamayacağını belirtti. Alınan karar gereğince mahkeme heyeti avukat Demir’in reddi hakim talebini reddetti.

DARBECİLERİ LANETLEDİ

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İstanbul’da yürütülen ana davada ilk ifadeyi sanık 3’üncü Kolordu Komutanı Korgeneral Erdal Öztürk verdi. Darbe girişimine hiçbir şekilde iştirak etmediğini iddia eden Öztürk, “Hain darbe girişimini lanetliyorum. FETÖ’cü değilim. Hiçbir terör örgütü ile ilişkim de yoktur. İddianamede üzerime atılı suçların hiçbirini kabul etmiyorum” dedi.

  • Devasa salon bomboştu
  • Çengelköy’de şehit edilen Yeni Şafak Foto Muhabiri Mustafa Cambaz’ın oğlu Alparslan Cambaz, mahkemeye sitemini sosyal medya üzerinden dile getirdi. Duruşmaya katılımcı olmamasının üzücü olduğunu ifade eden Alparslan Cambaz, “Bir avuç gazeteci, 3, 4 tane izleyici vardı salonda. Eş dost kimse yok. Devasa salon bomboştu, önde takım elbiseli hainler, hemen yanlarında avukatları duruyor. Şehit ailelerini ise salonun en arkasına bir yere aldılar. Bu hainlerin etrafı etten duvarla çevrildiği sırada bağırdım: ‘Ülkemizin her yerinde şehit aileleri olarak protokole, en öne oturtuluyoruz, kendi davamızda neden en dipteyiz? ”

#Mustafa Cambaz
#FETÖ
#Alparslan Cambaz
7 yıl önce