|

Kayseri Zirvesi’nde Sağlık OSB kararı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın talebi üzerine video konferans yöntemiyle ‘Kayseri Zirvesi’ yaptı. Büyükkılıç tarafından önerilen ‘Sağlık OSB’ ya da ‘Sağlık Vadisi’ konusu Bakan Varank tarafından araştırılması için gündeme alındı.

Haber Merkezi
04:00 - 28/05/2020 Perşembe
Güncelleme: 00:46 - 28/05/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Memduh Büyükkılıç ve Mustafa Varank
Memduh Büyükkılıç ve Mustafa Varank

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile yapılan toplantıya Başkan Büyükkılıç’ın yanısıra Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan, İncesu OSB Başkanı Ali Baktır, Mimarsinan OSB Başkanı Mehmet Karabulut, Kayseri Serbest Bölgesi Başkan Yardımcısı Yılmaz Büyüknalbant ve Teknopark Genel Müdürü Serhat Dalkılıç katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin “Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı” kapsamına alınması, teşvik getirilmesi, DENEYAP Atölyesi, Ulaşım AŞ’nin AR-GE Merkezi’nin ortak projelerde kullanılması ASPİLSAN ve Erciyes Teknopark gibi konularda taleplerini de Bakan Varank ile paylaştı. Belediyecilik hizmetlerinin yanısıra şehrin gelişimine yönelik her zaman sorumluluk üstlendiklerini ve bu kapsamda yeni projeler üzerinde çalıştıklarını anlatan Başkan Büyükkılıç, bunlardan birinin de Sağlık OSB ya da Sağlık Vadisi projesi olduğunu ifade etti.

SAĞLIK OSB YA DA SAĞLIK VADİSİ TALEBİ

Projeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İl ve Belediye Başkanları Toplantısı’nda ilk kez kamuoyuna açıkladığını kaydeden Büyükkılıç, “Doktor bir belediye başkanı olarak sağlık sektörünün dünü ve bugününü çok iyi biliyorum. Sağlık alanında yaşanan atılımlar ile tüm dünyanın imrenerek baktığı bugünkü sağlık altyapısını hazırlayan Sayın Cumhurbaşkanımız’a minnet duyuyorum. İhtisas organize sanayi bölgeleri mantığında şehrimizde ‘Sağlık OSB ya da Sağlık Vadisi” kurulmasını istiyoruz. Bu konuyu çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

BAKAN VARANK’TAN YENİ OSB İÇİN YEŞİL IŞIK

Başkan Büyükkılıç’ın ardından konuşan Bakan Varank, Kayseri’nin kendileri için özel önem taşıdığını yineleyerek, “Başkanımızın Sağlık OSB ya da Sağlık Vadisi talebini değerlendirmeye alalım. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’mız bu konuda bir potansiyel değerlendirmesi hazırlasın. Sağlık sektörünün alt yapısını güçlendirecek, bu alanda bizi çok daha güçlü kılacak çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

Binden fazla solunum cihazı ihraç edildi

  • Toplantının açılışında, Koronavirüs sürecine değinen ve bu süreçte Türkiye’nin diğer ülkelere nazaran üretim yönüyle ön plana çıktığını vurgulayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin, atacağı adımlarla yeni normalin kurallarını belirleyen ülkelerden biri olabileceğine işaret etti. Bakan Varank, binin üzerinde yerli yoğun bakım solunum cihazının ihracatının gerçekleştirildiğini Kayseri zirvesinde açıklayarak, “Ülkemizin demokrasi ve özgürlük kazanımları bir parmak şıklatmayla değil, Cumhurbaşkanımızın 18 yıllık büyük mücadelesiyle elde edildi” ifadesini kullandı.
#Kayseri
#Memduh Büyükkılıç
#Mustafa Varank
#Sağlık
#OSB
4 yıl önce