|

Kızılay Kızılhaç Avrupa Başkanı

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu (IFRC) Genel Kurulu’nda yapılan seçimde, 116 oy alarak IFRC Avrupa Bölgesi Başkanı seçildi. "Bu başarı Türkiye'nindir" diyen Kınık, yeni dönemde federasyonda yapacak çok işleri olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/11/2017 Salı
Güncelleme: 02:13 - 7/11/2017 Salı
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu Genel Kurulu gala yemeğine katıldı. Yemeğin ardından Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Bakan Çavuşoğlu'na Türk Kızılayı'nın yardımlarını anlatan fotoğrafları gösterdi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu Genel Kurulu gala yemeğine katıldı. Yemeğin ardından Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Bakan Çavuşoğlu'na Türk Kızılayı'nın yardımlarını anlatan fotoğrafları gösterdi.

Dünyanın en büyük insani yardım organizasyonu olan Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu (IFRC) Genel Kurulu, Kızılay’ın ev sahipliğinde Antalya’da toplandı. IFRC’nin yeni yol haritasının belirleneceği Genel Kurul’un açılış konuşmasını Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık yaptı. Genel Kurul’da küresel sorunlara çözümler bulmaya çalışacaklarını ifade eden Kınık, "Aynı zamanda hareketimizin iyileştirilmesini sağlayıp, küresel etkiye sahip olması için elimizden geleni yapacağız. İnsanlık için daha iyi bir dünya oluşturmayı hedefliyoruz. İnsani değerler siyasi düşüncelerden daha önde olmalı. Herkesin güvenini kazanarak hiçbir şekilde taraf olmadığımızı göstermeye özellikle gayret ediyoruz" diye konuştu.

İNSAN VİCDANI SÖZE GELSİN

Kızılhaç Kızılay Hareketi’nin içindeki gönüllülük faktörünün çok önemli bir rol oynadığını vurgulayan Kınık, daha iyi geleceğin olması için gönüllülerin önemli olduğunu anlattı. Kınık, “İkinci Dünya savaşından bu yana insani krizin en fazla olduğu bir dönemde yaşamaktayız. İnsan hayatına dokunmak ve insanlığın acısını hafifletmek bizim görevimizdir. Yeni dönemle birlikte değişen yol haritasıyla daha fazla yardıma muhtaç insana ulaşacağız. Sorun yaşanan bölgelere insancıl yardım götürebilmek bizim için çok önemli. İnsanlığın gücü en güçlü çözüm yolu. Küresel düzeyde uzun zamandır sessiz olan insan vicdanı tekrar söze gelsin, biz de ‘kırmızı aile’ olarak inancımızı kaybetmeyelim" ifadelerini kullandı.

DUYULAN GÜVEN SARSILMAMALI

Uluslararası Kızılhaç Komitesi eski (ICRC) Başkanı Peter Maurer ise Kızılhaç Kızılay Hareketi’nin insanlığa büyük bir katkı sağladığını dile getirdi. "Kurumlara olan güvenin giderek azaldığı dünyada bizim elimizde büyük bir güven var. Özellikle Kızılhaç ve Kızılay sembollerine insanlar baktıklarında tarafsız, eşit ve yansız insani yardımı görüyorlar" diyen Maurer, hiçbir zaman verilen bu güveni sarsmamaları gerektiğini kaydetti.

YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

Genel Kurul'da açılış töreninin ardından seçimlere geçildi. Seçimde Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık 116 oyla IFRC Avrupa Bölgesi Başkanı. Kınık'ın rakibi Almanya'dan Volkmar Schön ise 61 oy aldı. Seçim başarısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kınık, "Bu başarı dünyanın dört bir yanında muhtaç olan insanlara yardım götüren iyiliksever Türkiye’nindir" dedi. Kınık, "Kazanılan başarı dünyanın her yerinde Kızılay’ın ve ülkemizin bayrağını dalgalandıran çalışanlarımızın, şubelerimizin ve gönüllülerimizindir. Biz devletimizle, milletimizle ve mazlum halkların desteğiyle kazanılmıştır. Yeni dönemde federasyonda yapacak çok işimiz var" diye konuştu.

#Kızılay
#Kerem Kınık
#Avrupa Bölgesi Başkanı
6 yıl önce