|

Kocasinanlı kadınlar sertifikalarını aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı Okuma Yazma Seferberliği’nde ilk mezunlar sertifikalarını aldı. Türkiye genelinde ilk uygulamayı başlatan Kocasinan Belediyesi, kursu başarılı bir şekilde bitiren kursiyerler için sertifika töreni gerçekleştirdi. Törende 8 kursiyere sertifikaları verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/03/2018 Cuma
Güncelleme: 04:24 - 30/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
Okuma Yazma Seferberliği'nde ilk mezunlar sertifikalarını aldı.
Okuma Yazma Seferberliği'nde ilk mezunlar sertifikalarını aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı Okuma Yazma Seferberliği'nde ilk mezunlar sertifikalarını aldı. Türkiye genelinde ilk uygulamayı başlatan Kocasinan Belediyesi, kursu başarılı bir şekilde bitiren kursiyerler için sertifika töreni gerçekleştirdi. Törende 8 kursiyere sertifikaları verildi.

Türkiye'de okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmaması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı Okuma Yazma Seferberliği'nde ilk sertifikalar verildi.Türkiye genelinde ilk uygulamayı başlatan Kocasinan Belediyesi, kursu başarılı bir şekilde bitiren kursiyerler için sertifika töreni gerçekleştirdi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'ın ev sahipliğinde, Kocasinan Akademi Mimarsinan Tesisinde düzenlenen sertifika törenine Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Kocasinan Kaymakamı Mustafa Kılıç, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

SEVİNÇ GÖZLERDEN OKUNDU

Vali Süleyman Kamçı, okumanın yaşı olmadığına vurgu yaparak, Kayseri’de temennilerinin okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmaması olduğunu söyledi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise törende yaptığı konuşmada şöyle konuştu: “Kocasinan Akademi’nin hizmet vermiş olduğu tesislerden biri olan Mimarsinan tesisi, bu yıl içerisinde faaliyetlerine başladı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Okuma Yazma Seferberliği çerçevesinde açmış olduğumuz kursu tamamladık. Kocasinan Akademi çatısı altında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilen eğitimler sonucunda, başarılı olan hanım kardeşlerimize sertifikalarını veriyoruz. Kocasinan Akademi’nin bir yıl önce kurulmuş olmasına rağmen, çok güzel hizmetler verdi. Kocasinan Akademi ile 7’den 70’e herkese hizmet veriyoruz. Bölge sakinlerimize daha fazla hizmet ulaştırmak adına tesislerimizin sayısını artırarak devam edeceğiz.”

Teknolojiyi üreten Bireyler yetiştirecek

Kocasinan Belediyesi tarafından inşa edilen General Emir Gençlik Merkezi’nde geri sayım hızlanıyor. Bir yandan eğitim faaliyetlerine başlayan tesiste bir yandan da iç tefrişat çalışmaları devam ediyor. Çolakbayrakdar, okul niteliğindeki bu tesis sayesinde üreten bireyler yetiştireceklerini aktardı.

Tesiste Havacılık ve Uzay Bilimleri, Model Uçak ve İnsansız Hava Araçları Atölyesi ve 3D Sanal Gözlük gibi eğitimler veriliyor.

Sanayi sitesi gibi çalışıyor

Kocasinan Belediyesi, atölyesiyle de dikkat çekiyor. Atölyede, Kocasinan Belediyesi bünyesinde bulunan tüm araç ve iş makinelerinin gerekli bakım ve onarımları düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Bazı ürünlerin üretimi de atölyede yapılıyor. Başkan Çolakbayraktar, özellikle ağır bakım ve onarım gerektiren araçları da burada revize ettiklerini söyledi. Çolakbayrakdar, ilçe sakinlerine en iyi hizmeti vermek için çalışmaları artırarak devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Asfalt çalışması hızlandı

Bir yandan vatandaşın okuma yazma seferberliği için kolları sıvayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar bir yandan da halka daha iyi hizmet vermek için diğer belediyecilik faaliyetlerini yürütüyor. Kayseri’de en yüksek kapasiteye sahip asfalt plenti ile 2017 yılında 260 bin ton asfalt serimi ve 180 kilometre yol yaptıklarını belirten Çolakbayraktar, 2018 yılı içerisinde rekor düzeyde asfaltlama çalışması yapacaklarını vurguladı.


120 BİN AĞAÇ DİKİLECEK

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ilçede ağaçlandırma çalışmalarına da hız verdiklerini söyledi. Çolakbayrakdar, “Bu yıl 120 bin ağaç ve fidanı toprakla buluşturacağız. Zümrüt Mahallesi’nde 240 fidan ektik. Etkinliğimize mahalle muhtarları, Kocasinan Furkan Doğan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve mahalle sakinleri katıldı” dedi.

#Kayseri
#Kocasinan
6 yıl önce