|

Kolları masada kalır

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin ekonomisini hedef alan saldırılar için şu yorumu yaptı: Birileri kendi kollarını kesme pahasına Türkiye’nin sakalını kesmeye çalışıyor. 25 Haziran’dan sonra Türkiye’nin sakalları uzar ama o masada birilerinin kolu hep kalır.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/05/2018 Wednesday
Güncelleme: 02:01 - 23/05/2018 Wednesday
Yeni Şafak
​Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak
​Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin ekonomisini hedef alan saldırılar için şu yorumu yaptı: Birileri kendi kollarını kesme pahasına Türkiye’nin sakalını kesmeye çalışıyor. 25 Haziran’dan sonra Türkiye’nin sakalları uzar ama o masada birilerinin kolu hep kalır

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, gazetelerin Ankara temsilcileri ile sohbetinde Türkiye ekonomisini hedef alan girişimlerin yanı sıra milletvekili aday listeleri gibi konuları da değerlendirdi. Albayrak’ın açıklamaları ve sorulara verdiği yanıtları özetle şöyle:

Türkiye ekonomisi çok sağlam ve güçlü temeller üzerine oturmuş durumda. Çok açık net bir operasyon söz konusu. Birileri bakın kol kesme pahasına yani Türkiye’deki siyasi gündemi ekonomi üzerinden etkilemeye yönelik, yurt dışı kaynaklı şekilde zarar etme pahasına - kapitalist sistemin dini yeşil yeşil bakar- Yani bunu feda etme pahasına, kol kesme pahasına Türkiye’nin sakalını kesmeye çalışıyorlar. Ben de diyorum ki 25 Haziran’dan sonra Türkiye’nin sakalları uzar, ama o masada birilerinin kolu hep kalır. Acı acı kapitalist sistemde o kola bakarak geçmişi hatırlarlar.


GÜÇLÜ BAŞKAN GÜÇLÜ MECLİS

Türkiye’nin ana partisi, amiral partisi AK Parti, Türk siyasetinin girdiği bu yeni dönemde en güçlü listeleri ortaya koyan tek parti oldu. ‘Parlamenter sistem bitiyor’, ‘Türkiye’de siyaset bitiyor’ sözlerinin tam tersine AK Parti güçlü bir başkan adayı yanında güçlü bir Meclis için de tarihi bir liste ortaya koydu.

Sürpriz olmadı, tam tersine güçlü bir liste bekliyordum ve güçlü bir liste buldum. AK Parti’de görev talep edilmez, AK Parti’de görev tebliğ edilir ve tebliğ edilen görev sonuna kadar en iyi ve en başarılı şekilde bırakana kadar bu mücadele ortaya konur. Benim şahsi kanaatim seçim ikinci tura kalmaz, birinci turda Cumhurbaşkanımız seçilir. Beklentimiz de, temennimiz de bu çerçevede.

MUHALEFET TRAVMA YAŞIYOR

Muhalefetin listesini değerlendirmenin AK Parti için zül olacağını düşünüyorum. Dediğim gibi biz kendi istikametimize bakıyoruz, ama uzaktan bir vatandaş olarak baktığımda hakikaten içler acısı. 6 ok diyorsunuz, milliyetçilik, devletçilik, cumhuriyetçilik, halkçılık diyorsunuz bu oklar nereye gitti, nerede bu oklar? Devlet tehdit altında yoksunuz, millete darbe yapılıyor yoksunuz, cumhuriyeti yıkmaya çalışıyorlar ortada yoksunuz evlerde kumanda zaping yapıyorsunuz. Muhalefetin yaşadığı bir travma var.

ERDOĞAN’IN KILINA ZARAR GELİRSE…

Amerika’daki bir internet sitesinde bir haber çıkmış. İsrail suikastçiler gönderecekmiş. Cumhurbaşkanımıza suikast düzenleyecekmiş. Ben de diyorum ki, valla bu haberler çıkıyorsa. Benim söyleyeceğim bir cümle var artık. Vatandaş bunu konuşuyor. İnsanımız şunu söylüyor. Cumhurbaşkanımızın saçının teline zarar gelirse bundan sonra olağan şüpheli bunlardır.

BU SİSTEMDEN SONRA TÜRKİYE BAŞKA OYUNCU

Ortadoğu, Doğu Akdeniz, Kudüs, küresel ticaret savaşları, küresel ekonomi savaşlarının yaşandığı böyle bir dönemde çok yoğun bir küresel mücadeleye dünyanın gireceği bir dönemde (Türkiye) 24 Haziran’dan sonra bu anlamda da en güçlü şekilde çıkmak zorundadır. Artık Türkiye başka bir Türkiye, bu sistemden sonra Türkiye artık başka bir oyuncu.

  • O gemileri sokmayız
  • Albayrak, "Türkiye, Doğu Akdeniz siyasetinde tarihinde ilk defa bu kadar açık, net ve somut bir diplomasi izlemiştir. 3 tane faz var, 3 tane saha var. Bir, Türkiye’nin kara suları var. İki, Kuzey Kıbrıs’ın var. Üç, muvazaalı bölgeler var, yani BM protokollerinde olan bölgeler. Türkiye bunların her biriyle alakalı oldu bittiye izin vermeyeceğiyle alakalı çok somut, stratejik hamleler yapıyor artık. Kimse kusura bakmasın, Doğu Akdeniz birilerinin gölü değil. Kusura bakmayın, o gemileri gönderirseniz biz o gemileri oraya sokmayız. Birileri oldu bittiye getirecek, uluslararası, bölgesel siyasette Türkiye’yi yok sayacak, kimse kurusa bakmasın, Türkiye bölgenin en büyük ekonomisi, en büyük ülkesi" dedi.
#Berat Albayrak
#Enerji
#Akdeniz
6 years ago