|

KPSS hırsızı mahrem çıktı

2012 KPSS’de kopya çekerken yakalanan ancak hakkındaki soruşturma örtbas edilen Mevlüt Karabakla ‘mahrem imam’ çıktı. Burak Akın’ın ardından itirafçı olan subaylardan M.K., 2010 yılında askeri sınav sorularının kendisine verildiğini, o dönem mahrem abisinin ise Karabakla olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/01/2018 Salı
Güncelleme: 04:17 - 30/01/2018 Salı
Yeni Şafak
Yüzbaşı Burak Akın’ın ardından çok sayıda asker, itirafçı olmak üzere savcılıklara başvurdu.
Yüzbaşı Burak Akın’ın ardından çok sayıda asker, itirafçı olmak üzere savcılıklara başvurdu.

FETÖ'cüyüm diyerek teslim olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler’in koruma müdür yardımcısı Yüzbaşı Burak Akın’ın ardından çok sayıda asker, itirafçı olmak üzere savcılıklara başvurdu. Özellikle TSK’daki kriptoların deşifre edildiği ankesörlü telefon soruşturmasının derinleştirilmesinin ardından artan itirafçıların sayısı 100’e yaklaştı.

ASKERİ SINAV SORULARINI VERDİLER

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyen askerlerin arasında Polatlı Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı’nda görevli subayların da bulunduğu öğrenildi. Bu subaylardan M.K., FETÖ içerisinde bulunduğu döneme ilişkin ayrıntılı bilgiler verirken, itirafları FETÖ’nün 2012 KPSS hırsızlığına uzandı. 2010’da askeri sınav sorularının kendisine verildiğini itiraf eden M.K., o dönem kendisiyle ilgilenen mahrem imamın ise Mevlüt Karabakla olduğunu söyledi.

İTİRAF KPSS HIRSIZLIĞINA UZANDI

Karabakla’nın adı 2012 KPSS’nin ardından uzun süre gündemde kalmıştı. Şimdi mahrem imam olduğu kesinleşen Karabakla, sınava ait soruların cevapların bulunduğu kopya kağıtlarıyla yakalanmıştı. Ankara Balgat Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ndeki sınıfta sınava giren ve suç üstü yakalanan Karabakla hakkında bizzat dönemin ÖSYM Başkanı Ali Demir tarafından tutanak tutulmuştu. Karabakla’nın üzerinden çıkan cevap anahtarı ile sınav cevap anahtarının yapılan incelenmesinde "kopyaların cevap anahtarıyla örtüştüğü" belirlendi.

DAVAYI FETÖ KAPATMIŞTI

Ancak FETÖ’nün yargıda etkin olduğu dönemde Karabakla hakkındaki soruşturma kısa sürede kapatıldı. FETÖ’nün yargıdan tasfiye edilmesiyle başlatılan soruşturmalarla örgütün soru hırsızlığı da gün yüzüne çıkmıştı. Bu kapsamda, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 2012 KPSS’ye ilişkin de soruşturma yürütülürken, soruşturmanın şüphelileri arasında Mevlüt Karabakla da bulunuyor. M.K.’nin itiraflarının ardından Karabakla, hem soru hırsızlığından hem FETÖ’nün mahrem yapılanmasından soruşturulacak. Ayrıca söz konusu olay, FETÖ’nün, mahrem yapılanmada yer alan mensuplarını devlet kadrolarına yerleştirmek için soruları servis ettiğini de ortaya koydu.

#FETÖ
#KPSS
#Mahrem İmam
6 yıl önce