|

Lodos batırdı

Türkiye’nin batısında iki gündür etkili olan kuvvetli lodosta Kocaeli’de 2 kişi hayatını kaybetti. İstanbul’da 528 çatı uçtu, 839 ağaç devrildi. Kartal’da Kumcular İskelesi’nde demirli bir gemi, halatının kopması sonucu batarken yanındaki başka bir gemi de yan yattı. Uçak ve deniz otobüsleri seferleri yapılamadı. Kar ve fırtına alarmı veren Meteoroloji 67 il için sarı ve turuncu uyarı yaptı.

00:00 - 1/12/2021 Çarşamba
Güncelleme: 00:50 - 1/12/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
qMaltepe’de kuvvetli lodos nedeniyle akşam saatlerinde iskeleye demirli olan bir gemi halatının kopması sonucu kıyıya oturdu.
qMaltepe’de kuvvetli lodos nedeniyle akşam saatlerinde iskeleye demirli olan bir gemi halatının kopması sonucu kıyıya oturdu.
Maltepe’de kuvvetli
lodos nedeniyle
akşam saatlerinde iskeleye demirli olan bir gemi
halatının kopması sonucu kıyıya oturdu.
Dalgaların etkisiyle iskeleye çarpan gemi gece saatlerinde su alarak battı.
Kumcular İskelesi’ne
demirli gemilerden AYİS 1 isimli Ro Ro gemisinin halatı koptu.
Sürüklenen gemi kıyıya otururken, diğer
gemiler de lodos nedeniyle batma tehlikesi geçirdi.
Tedbir amaçlı Mehmetçik römorkörü olay yerinde geldi. Gece saatlerinde ise dalgaların etkisiyle iskeleye çarpan gemi su alarak battı.

2 GEMİ BATTI, 1’İ İSKELEYE YASLANDI

60 metre uzunluğundaki “Ümit K” isimli kuru yük gemisinin halatları fırtına nedeniyle koptu.
Gemi bir süre sonra yarısına kadar battı. Aynı iskelede demirli “Umut” isimli başka bir kuru yük gemisi ise fırtına nedeniyle iskeleye yaslandı.

Tufan gibi

Türkiye genelinde önceki gün başlayan kuvvetli lodos etkisini sürdürüyor. İstanbul’da 4, Kocaeli’de 2 ve Zonguldak’ta 1 kişi lodostan dolayı hayatını kaybetti. Şiddetli lodos Türkiye’nin batı kesimini etkilemeye devam ediyor. Fırtınanın yanısıra kentin birçok bölgesinde yağış da etkili oldu.


AĞAÇLAR DEVRİLDİ, ÇATILAR UÇTU

Kadıköy, Üsküdar, Ataşehir, Ümraniye, Maltepe, Bayrampaşa, Sultangazi, Arnavutköy ve Esenyurt’ta fırtına bazı binaların çatılarını uçurdu, ağaçları devirdi, park halindeki araçlarda hasar oluştu. İstanbul’da 4 can kaybına neden olan fırtına birçok ilde çatıların uçması, ağaçların devrilmesi gibi olumsuzluklara yol açtı. AFAD yaşananlarla ilgili son duruma ilişkin bir açıklama yaptı.


DEPREM DEĞİL FIRTINA

Fırtınada 528 çatı uçması, 839 ağaç devrilmesi, 39 araç hasarı, 44 trafik ışığı ve yön tabelası devrilmesi, 12 istinat duvarı ve yol çökmesi yaşandı. İstanbul genelinde 46 vatandaşımız yaralandı, 4 vatandaşımız ise vefat etti.Kocaeli’de ise saatteki hızı 105 kilometreye çıkan rüzgarda çatılardan düşen 2 kişi yaşamını yitirdi, 23 ağaç devrildi, 11 tekne battı, 96 çatı uçtu.



MİNİBÜSÜN ÜSTÜNE DÜŞTÜ

Kadıköy Kozyatağı Mahallesi Çardak Sokak’ta kuvvetli rüzgar nedeniyle bir ağaç park halindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait minibüsün üzerine devrildi. Haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi

UÇAKLARA RÜZGAR ENGELİ

İstanbul’da etkili olan şiddetli rüzgar hava ulaşımını da vurdu. THY, şiddetli rüzgar nedeniyle İstanbul varışlı seferlerde aksama yaşandığını açıkladı. Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yapan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, “İstanbul’da yaşanan şiddetli rüzgar operasyonlarımızı olumsuz etkilemeye devam ediyor” dedi. İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nda da uçak seferleri aksadı. Birçok sefer de yapılamadı.


Anneye ağlatan veda

  • Esenyurt’ta dün fırtına nedeniyle kopan çatının altında kalarak hayatını kaybeden Elif Şanver, Esenyurt Yeşil Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Anne Şanver 2,5 yaşındaki çocuğunu korumak için üstüne kapanmış, çocuğunu kurtarmayı başaran anne hayatını kaybetmişti. Elif Şanver’in Dayısı Aydın Kılıç “Çatı uçmuş, Elif de çocuğu korumak için çocuğun üzerine atmış kendini. Çocuğunu korumuş kendini feda etmiş. Şu anda çocuk evde durumu iyi” diye konuştu.

Çatıdan düşen işçiden acı haber

  • İstanbul’un ardından lodosun en çok etkilediği Kocaeli’de bir acı haber daha geldi. Kocaeli’nin Gebze ilçesinde fırtınada hasar gören fabrikanın çatısını tamir etmeye çalışan işçi Yurdal Gökçe (41), dengesini kaybederek metrelerce yükseklikten düştü. Hastaneye kaldırılan Yurdal Gökçe yaşamını yitirdi. Bu arada İzmit Arızlı Camisi’nin çelik minaresi, fırtına dolayısıyla yan yatarak kubbeye dayandı.

Konya-Ankara karayolunda kum fırtınası etkili oldu

Konya-Ankara karayolunda kum fırtınası etkili oldu. Çok sayıda aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Konya’da kum fırtınası nedeniyle görüş mesafesi 1 metreye kadar düştü. Kum fırtınası sürücülere de zor anlar yaşattı. Konya’da kamyonun çarptığı otomobildeki 2 kişi öldü.

Esenyurt’ta 3 kişi çatıyla beraber uçtu

  • Esenyurt İnönü Mahallesi’nde bir sitenin içinde çalışan 3 işçi, yalıtım malzemesi sermek için içine çöp konteyneri konulan iki katlı bir binanın çatısına çıktı. Çalıştıkları yalıtım malzemesi rüzgarın etkisiyle havalanan işçiler, rüzgarın şiddetine karşı koyamayarak yalıtım malzemesiyle birlikte 10 metre savruldu. İşçilerden biri yere, ikisi de park halindeki araçların üzerine düştü. İşçiler, vatandaşlar tarafından hastaneye kaldırıldı. Yaşananları anlatan ve olay sonrası otomobili zarar gören Mustafa Şenel, “Oradaki çatıyla beraber işçiler de buraya düştü. İkisinin de durumu ağırdı. Çatının üzerinde işçiler vardı. Herhalde tamirat yapıyorlardı. Çatıyla beraber buraya uçtular” dedi.


#Maltepe
#Koceeli
#Lodos
#gemi
2 yıl önce