|

Makasa ceza yolda

Türkiye'yi trafik konusunda örnek ülkeler arasına sokacaklarını belirten Soylu, yılda teröre verilen şehit sayısının trafikteki can kaybının neredeyse yetmişte biri olduğu bilgisini verdi. 'Trafikte sıfır can kaybı' hedefiyle çalıştıklarını söyleyen Soylu, 'makas ve yanlamaya' ciddi cezalar getirileceğini kaydetti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:43 - 28/07/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

Kırıkkale Polis Meslek Yüksekokulunda düzenlenen Temel Trafik ve Kaza İnceleme Eğitimi Sertifika Töreni'ne katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, özel bir sahada uzmanlaşmak üzere bu kurumda eğitim alan genç polislerden çok önemli hizmetler beklmsuz davranışlarını değiştirmeye çalıştıklarını söyleyen Soylu, hedef ve arzularının trafikte sıfır can kaybı olduğuna işaret etti: “Bizim yılda teröre verdiğimiz şehit sayısı, trafikte verdiğimiz can kaybının neredeyse kırkta biridir, ellide biridir, yetmişte biridir.”


DAVRANIŞLAR DEĞİŞMELİ

4 ana başlıktan bahseden Süleyman Soylu, “Birincisi aşırı sürat, ikincisi emniyet kemeri, üçüncüsü cep telefonu, dördüncüsü de trafikteki sorumsuz davranışlar. Yani bilinen adıyla makas atmalar veya yanlama dediğimiz trafiği tehlikeye sokan davranışlar. Artık motor sesinin cazibesine kapılmaktan vazgeçmek lazım. Makas atmalar ve yanlamalarla ilgili ekim ayında Meclis açıldığında bu konudaki kanunlarda değişiklik olacak, ciddi cezalar gelecek” diye konuştu.

Maketli kontrol kazaları azalttı

Trafik kazaları ve can kayıplarını önlemek için çok mücadele edildiğini belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu bilgileri verdi: “Tuzak radar uygulamasını kaldırdık. Maket trafik uygulaması yaptığımız yerlerde kazalarda yüzde 17,5 azalma elde ettik. Otobanlarda hız limitini kontrol altına aldık. Son bir yılda kazalar yüzde 7, ölümler yüzde 6 oranında azaldı. Eskişehir’de bir trafik okulu, sürücü eğitim alanı oluşturacağız. Türkiye’de en çok kaza yapan sürücüleri orada eğitime alacağız.”

#Trafik
#Makas atmak cezai
6 yıl önce