
HDP'li Selahattin Demirtaş, ittifak ortağı Meral Akşener'in 'Erdoğan' algısına destek verdi
İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde yer alan İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına bir kurşun mermisi isabet etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaşananlardan iktidarı sorumlu tutarak, kendisine gözdağı verildiğini öne sürdü. Açıklamalarında skandal şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan Akşener, yaşananlardan siyaset devşirip bir de Kılıçdaroğlu'na oy istedi.
Binaya isabet eden kurşunun, inşaat bekçisinin görevli olduğu yerde yaşanan hırsızlık girişimini engellemek amacıyla ateşlediği silahından çıktığı tespit edildi.
Akşener'in 'Erdoğan' yalanına HDP'li Selahattin Demirtaş da destek verdi

"İyi Parti'ye yapılan saldırıyı lanetliyorum. Bu tür saldırılar asla iktidardan bağımsız yapılamaz. Birileri seçim kampanyasını silahla, tehditle yürütmek isteyebilir ama herkes kararlılıkla, cesaretle 14 Mayıs'a hazırlanmalı. Sabredin, birlikte değiştireceğiz."
