|

O teröristlere hapis yağdı

Kobani olayları sonrasında Suriye’de PKK/PYD kamplarında silahlı eğitim alan Birleşik Özgürlük Güçleri’ne bağlı teröristlere ceza yağdı. 10 sanık çeşitli suçlardan 3 yıl ile 10 yıl 3 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/05/2018 mardi
Güncelleme: 00:49 - 22/05/2018 mardi
Yeni Şafak
Birleşik Özgürlük Güçleri’ne bağlı teröristlere ceza yağdı.
Birleşik Özgürlük Güçleri’ne bağlı teröristlere ceza yağdı.

2014 yılında 52 kişinin öldüğü Kobani olaylarında aktif rol alan marjinal sol örgütlerin kurduğu Birleşik Özgürlük Güçleri’ne bağlı teröristlere ceza yağdı. 11 sanıklı davanın dünkü duruşmasında kararını açıklayan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklardan Halil Sönmez’e, ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 9 yıl ‘toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet’, ‘Görevli memura etkin direnme’ , ‘terör örgütü propagandası yapmak suçlarından toplam 16 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

SADECE 1 SANIK BERAAT ETTİ

Mahkeme 9 sanığa da ‘silahla terör örgütüne üye olmak’ suçundan beraatlerine hükmederken, bu sanıklara ayrıca ‘ Silahlı terör örgütüne üye olmak’ , ‘Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet’, ‘görevli memura etkin direnme’, ‘terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘ateşli silahlar kanununa muhalefet’ suçlarından 3 yıl ile 10 yıl 3 ay arasında değişen hapis cezasıyla cezalandırdı. Sanıklardan Baran Karaman’ın ise tüm suçlamalardan beraatine karar verdi.

  • Saldırıyı üstlendiler
  • 3 yıl ile 10 yıl arasında ceza alan teröristler, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetesine düzenlenen molotoflu-av tüfekli saldırılarla ilgili de suçlanıyordu. Mahkeme her iki gazeteye yönelik yapılan silahlı saldırıda yeterli delil elde edilemediği gerekçesiyle silahlı saldırı suçu kapsamında tüm sanıkların beraatine karar verdi. Örgüt, 11 Şubat 2016 tarihinde sosyal medya üzerinden her iki gazeteye yönelik saldırıyı da üstlenmişti. Terör örgütü, Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nda da PKK’lıların yanında yer almıştı.
#Kobani
#PKK
#Terör
il y a 6 ans