|

Oktar'ın 'gölge avukatı' tutuklandı

Adnan Oktar grubuna yapılan operasyonda gözaltına alınan zanlıların hesaplarına para yatıran avukat tutuklandı. Soruşturmada Oktar örgütünü sebebiyle tutuklanan örgüt mensuplarının aileleriyle görüşmelerinin engellendiği de ortaya çıktı.

Yeni Şafak
09:25 - 29/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 09:38 - 29/08/2018 Çarşamba
Diğer
Adnan Oktar ve örgüt mensupları polis operasyonuyla yakalanmış ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.
Adnan Oktar ve örgüt mensupları polis operasyonuyla yakalanmış ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Adnan Oktar grubuna yönelik yapılan operasyonlarda tutuklanan zanlıları cezaevinde ziyaret ederek hesaplarına para yatıran örgüt kasası Kenan Yavuz Y. gözaltına alındı. Oktar grubunun tıpkı FETÖ’nün yaptığı gibi cezaevindeki örgüt üyelerine itirafçı olmamaları için Yavuz Y. aracılığı ile para ve avukat imkânı sağladığı aileleriyle görüşmelerini yasakladığı öğrenildi.

  • İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Adnan Oktar soruşturması kapsamında tutuklu zanlıların ailelerin, ‘Çocuklarımız cezaevinde bizimle görüşmüyor. Bizim gönderdiğimiz avukatları kabul etmiyor hatta bizden para bile almıyorlar” yönündeki şikayet üzerine çalışma başlattı.

Cezaevlerini tek tek dolaşmış

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, yürütülen soruşturmada, Adnan Oktar grubundan olan bir kişinin FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası yaptığı gibi cezaevlerini tek tek dolaşarak örgüt üyelerine para verdiği, örgüt dışında avukat ve ailelerle görüşmeyin telkininde bulunduğu belirlendi.

10 kişinin hesabına para yatırmış

  • Mali polis, Kenan Yavuz Y.’nin 10 ayrı zanlıyı ziyaret ederek onlara para verdiğini tespit etti. Kenan Yavuz Y. suçüstü yapılarak gözaltına alındı. Polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Kenan Yavuz Y. tutuklandı.
#Adnan Oktar
#Avukat
#Gözaltı
6 yıl önce