|

Örnek'e 'MİLGEM'li uğurlama

Emekli Oramiral Özden Örnek önceki gün tedavi gördüğü Koç Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti. Özden Örnek için Kasımpaşa’daki Kuzey Deniz Saha Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Özden Örnek’in eşi Sevil Örnek ve oğlu Tolga Örnek tören öncesinde taziyeleri kabul etti. Örnek’in Türk Bayrağı’yla kaplanan tabutunun başına, hayata geçirilmesinde büyük emekleri geçtiği ilk MİLGEM (Milli Gemi) Heybeliada Korveti’nin maketi konuldu.

Yeni Şafak
15:48 - 30/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:02 - 30/04/2018 Pazartesi
AA
Özden'in cenaze töreninde, yapılmasında büyük emeği olan MİLGEM projesinin bir maketi de yer aldı.
Özden'in cenaze töreninde, yapılmasında büyük emeği olan MİLGEM projesinin bir maketi de yer aldı.

Tedavi gördüğü hastanede kanser nedeniyle hayatını kaybeden Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek için Kuzey Deniz Saha Komutanlığı’nda askeri tören düzenlendi.

Özden Örnek’in Türk Bayrağı’yla kaplanan tabutunun başına, hayata geçirilmesinde büyük emekleri geçtiği ilk MİLGEM (Milli Gemi) Heybeliada Korveti’nin maketi konuldu.



Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal’ın yanı sıra emekli kuvvet komutanları da törene katıldı.

Özden Örnek’in Türk Bayrağı’na sarılmış tabutunu askerler omuzlarında katafalka taşıdı. Cenaze geçerken tüm askerler saygı duruşunda bulundu.

  • Özden Örnek’in tabutunun başına büyük bir resmi aldığı madalya ve nişanların yanı sıra, projesinde büyük emeği geçtiği için MİLGEM Projesi’nin ilk gemisi TCG Heybeliada Korveti’nin bir maketi de konuldu.

Özden Örnek için ikindi vakti Levent Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Eşi Sevil Örnek ve oğlu Tolga Örnek burada da taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine çok sayıda asker ve vatandaş katıldı.

#Özden Örnek
#MİLGEM
#Vefat
6 yıl önce