|

Paniğe gerek yok

H1N1 virüsü ve altta yatan hastalıklara bağlı nedenlerden dolayı hayatını kaybettiği belirtilen 8 kişinin 4 ayrı şehirden olduğu açıklandı. Bu kişilerin Çankırı, Van, Adana ve Niğde’den olduğu öğrenildi. Öte yandan gripten korunmak için tedbir alınması gerektiğini vurgulayan Müezzinoğlu, vatandaşların el temizliğine itina göstermesi gerektiğini ifade etti. Müezzinoğlu, vücut direncinin düştüğü hissedildiğinde kişinin dinlenmesi gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:19 - 7/01/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu son günlerde yine gündeme gelen ve halk arasında “domuz gribi" olarak bilinen H1N1 virüsünün Türkiye'de ne şekilde etkili olduğuna dair açıklamalarda bulundu. H1N1 virüsünün, özellikle son bir haftada Türkiye'nin gündemine geldiğini belirten Müezzinoğlu, “Yaklaşık 1-1,5 ay önce İran'da 30'u aşkın vakanın ölümüyle gündeme geldi. Biz de griple ilgili vaka artışını son bir hafta on gündür viral hastalık şeklinde yaşıyoruz" diye konuştu.







“Laboratuvar sonuçlarına baktığımızda aralık ayında gribe bağlı nedenlerle yaşamını yitiren 8 kişinin tetkiklerinde H1N1 virüsüne rastlandığını görmekteyiz" diyen Bakan Müezzinoğlu, bu hastaların 7'sinin vefat nedenin sadece H1N1 virüsü olmadığını vurguladı. Müezzinoğlu, kaybedilen hastalardan birinin gebe olduğunu ifade ederek diğerlerinde ise diyabet ve solunum yolları gibi ciddi kronik hastalıklar bulunduğunu söyledi. Müezzinoğlu, “Zira, bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde grip, yaşam kayıplarına neden olabiliyor" açıklamasında bulundu. Grip sıklığına ilişkin şu an için endişe edecek bir durumun söz konusu olmadığının altını çizen Müezzinoğlu, “Paniğe gerek yok" dedi.

#Mehmet Müezzinoğlu
#domuz gribi
#H1N1
8 yıl önce