|

Parkta oyun oynayan çocuğu yaralayan sanık tutuklandı

Pendik’te parkta oynayan çocuklara ateş ederek 7 yaşındaki Hiranur Demircan’ı sırtından yaraladığı iddia edilen ve emniyetten serbest bırakılan şüpheli B.B. yeniden gözaltına alınarak tutuklandı.

Yeni Şafak
17:48 - 28/08/2018 Salı
Güncelleme: 18:44 - 28/08/2018 Salı
IHA
Şüpheli B.B. yeniden gözaltına alınarak Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi.
Şüpheli B.B. yeniden gözaltına alınarak Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi.

Pendik’te parkta oynayan çocuklara ateş ederek 7 yaşındaki Hiranur Demircan’ı sırtından yaraladığı iddia edilen ve emniyetten serbest bırakılan şüpheli B.B. yeniden gözaltına alınarak tutuklandı.

Şüpheli B.B. Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi.Pendik Dumlupınar Mahallesi Ekspres Sokak üzerinde bulunan bir sitenin parkında oyun oynayan çocukların üzerine ateş edilmişti. Olayda 7 yaşındaki Hiranur Demircan sırtından vurularak yaralanmıştı. Bunun üzerine gözaltına alınan şüpheli
B.B. emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Yeniden gözaltına alınarak tutuklandı

Şüpheli B.B. yeniden gözaltına alınarak Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi. Şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Başsavcılıktan açıklama

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan olaya ilişkin yapılan açıklamada, 2011 doğumlu H. D. adlı çocuğun 21 Ağustos'ta saat 13.50 civarında Pendik ilçesi Dumlupınar Mahallesi'ndeki Penpark Sitesi’nin bahçesinde bulunduğu esnada sırtına isabet eden bir cisimle yaralandığının bildirilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığınca derhal soruşturma başlatıldığı belirtildi.

  • Bu kapsamda eylemin oluş biçimini ortaya çıkarmak amacıyla olay yerinde ayrıntılı inceleme yapıldığı aktarılan açıklamada, mağdur çocuğun tedavisinin ardından alınan beyanı ile tanıkların ifadeleri doğrultusunda olayın aynı bölgede mukim bir şahsın evinin camından silahla ateş etmesi sonucu gerçekleştiğine dair yeterli şüpheye ulaşılması üzerine şüphelinin yakalanıp gözaltına alındığı, ayrıca olayda kullanılan silahın ele geçirilmesi amacıyla şüphelinin üzerinde ve ikametinde arama yapıldığı bilgisi verildi.
Açıklamada, yakalanan şüphelinin savcılık ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince "olası kastla yaralama" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından tutuklandığı belirtilerek, maddi gerçeğin tüm yönleriyle açığa çıkarılıp eylemi gerçekleştiren kişi ve
varsa olayda ihmali bulunan tüm kişiler hakkında yasal gereğine tevessül edilmek üzere soruşturmaya titizlikle devam olunduğu bildirildi.

Şüphelinin savcılık ifadesi ortaya çıktı

Şüpheli B.B'nin savcılıkta verdiği ifadesinde, erkek kuaförü olduğunu ve bayram nedeniyle geç saatlere kadar çalıştığını, olay günü sabah saat 04.00 sıralarında ikametime geldiğini ve uyumak için istirahate çekildiğini anlattığı öğrenildi.

Kendisinin uyuduğu zaman diliminde anne ve babasının kurban kesmek maksadıyla evden ayrıldıklarını aktaran üpheli B.B'nin, "
Öğle saatlerine doğru çocukların seslerine uyandım. Kalmakta olduğum odanın camını açarak çocukları sessiz olmaları için uyardım. Ondan sonra tekrar yattım. Daha sonra işleri bitince annem babam eve geldi. Bana 'bahçede bir çocuk vurulmuş, sen mi vurdun? şeklinde annem soru sordu. Sitedekiler benim camıma doğru bağırdıkları için annem bana bu soruyu yöneltti. Ben de herhangi bir şey yapmadığımı söyledim. Suçlamaları kabul etmiyorum. Ben herhangi bir kimseyi yaralamadım. Tüfeğim veya silahım da yoktur. Kimseye de ateş etmedim. Çocukların neden benim hakkımda silahla ateş ettiğimi söylediklerini bilmiyorum
." şeklinde beyanda bulunduğu belirtildi.

#Pendik
#yaralama
#tutuklama
6 yıl önce