|

Provokatör İngiliz sınır dışı edildi

İhanet bildirisi soruşturmasında tutuklanan 3 isme destek için gittiği adliyede terör propagandası yapan İngiliz akademisyen Stephenson sınır dışı edildi. Stephenson, dönmek için mahkemeye başvuracağını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:37 - 17/03/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi üyelerine destek amacıyla geldiği İstanbul Adalet Sarayı'nda terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı için gözaltına alınan İngiliz akademisyen Christopher Stephenson, savcılığın talebi üzerine sınır dışı edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Stephenson, hakkında soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunda ifade verdi. Cumhuriyet savcısını sınır dışı edilme talebi üzerine Stephenson, Kumkapı'daki İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezine götürüldü.



LONDRA'YA GÖNDERİLDİ


Buradaki işlemlerinin ardından polis eşliğinde Atatürk Havalimanı'na getirilen Christopher Stephenson, İngiltere'nin başkenti Londra'ya giden tarifeli uçağa bindirildi. Aynı uçakla Stephenson'un eşi ve kızının da Londra'ya gittiği öğrenildi. İstanbul'daki Bilgi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan İngiltere vatandaşı Christopher Stephenson, ihanet bildirisi soruşturmasında tutuklanan 3 akademisyene destek için önceki gün gittiği adliyede bildiri dağıtarak, terör propagandasını yaptığı için gözaltına alınmıştı.


#Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi
#İhanet bildirisi
#Provokatör İngiliz
#Christopher Stephenson
8 yıl önce