|

Rahvan atları Kupa için yarıştı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Kupası Rahvan At Yarışları Ürünlü’de nefes kesen görüntülere sahne oldu. Yarışlarda dereceye giren sporculara ödüllerini Başkan Alinur Aktaş verdi.

Haber Merkezi
04:00 - 30/10/2018 Salı
Güncelleme: 03:32 - 30/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Cumhuriyet Kupası Rahvan At Yarışları, Ürünlü Rahvan Atları Tesisi’nde gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Kupası Rahvan At Yarışları, Ürünlü Rahvan Atları Tesisi’nde gerçekleştirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Kupası Rahvan At Yarışları, Ürünlü Rahvan Atları Tesisi’nde gerçekleştirildi. Bayanlar Atlı Okçuluk gösterilerinin de renk kattığı yarışlarda, farklı kategorilerde sporculara ödülleri törenle verildi. Cumhuriyet Kupası Rahvan At Yarışları’na, ülkemizin 7 bölgesinden, 61 il ve ilçeden toplam 130 yarışmacı katıldı” diyerek, anlamlı etkinliğe emek verenleri tebrik etti.

MİLLİ MÜCADELE RUHU

Başkan Aktaş, “Rahvan atları, şeceresi bilinen, rahvan özelliği olan, geçmişiyle bir sıfatı olup künyesi bulunan, özenle yetiştirilen Türk atlarıdır. Rahvan at yarışları geleneksel güzelliklerimizi geleceğe taşıdığımızın güzel bir örneğidir. Bugün rahvan atlarımız Cumhuriyet’imizin 95. kuruluş yıldönümü için yarıştı. Böylece hem önemli bir kültürel değerimizi yaşatıyor, hem bu kültürü yaşatmaya çalışanların yanında oluyor, hem de 95 yıl önce verilen Milli Mücadele ruhunu anıyoruz.”diye konuştu.


ATLI OKÇULUK NEFES KESTİ

Sporun değerine vurgu yapan Aktaş, anne ve babalara da çocuklarını at binme ve okçuluk gibi sporlara yönlendirmelerini önerdi. Konuşmasının ardından Başkan Aktaş’a, Bursa Rahvan Kulüpleri ve Atlı Okçular adına kulüp başkanları tarafından plaket takdim edildi. Başkan Aktaş da final yarışlarında dereceye giren rahvan atlarının sahiplerine kupa ve madalyalarını verdi. Cumhuriyet Kupası kapsamında gerçekleştirilen ‘Bayanlar Atlı Okçuluk Gösterisi’ ise nefes kesen anlara sahne oldu. Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği yarışlarda, kadın sporcuların Türk bayrağı için yapılan özel yarışı, Türk kadınlarının atçılık sporundaki başarısını gözler önüne serdi.

#​​Bursa Büyükşehir Belediyesi
#Cumhuriyet Kupası Rahvan At Yarışları
5 yıl önce