|

Şampiyondan köprüde rekor denemesi

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Osmangazi Köprüsü’nün açılış töreninde deneyeceği 400 kilometrelik hız rekoru için ilk test sürüşünü yaptı. Daha önce 396 kilometre hız rekoru kıran Sofuoğlu, bu denemesinde 350 kilometre hız yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:23 - 28/06/2016 Salı
Yeni Şafak

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Osmangazi Köprüsü'nün açılış töreninde deneyeceği 400 kilometrelik hız rekoru için test sürüşlerine başladı. Sofuoğlu, Osmangazi Köprüsü'nde gerçekleştirdiği test sürüşü ve incelemelerin ardından, ”Artık bir iki gün kaldı, bütün hazırlıklarımı tamamladım. Rüzgar biraz şans işi, inşallah iyi denk gelirse rekor hızıma ulaşabileceğimi tahmin ediyorum” diye konuştu.



HEDEF 400 KM HIZ


Açılışa kadar olan süreyi köprüde geçireceğini, çünkü hava akımına göre yapması gereken birkaç test daha olduğunu


belirten Sofuoğlu, “Çıkıp, ezbere bir rekor denemesi yapmayacağım. Motosikletimde de bazı değişiklikler yapıyorum. Her şeyden önce açılışa kadar orada zaman geçirip, en iyi anı yakalayıp 400 kilometre hıza ulaşacağım. İnşallah bu, Cumhurbaşkanımızın olduğu programa denk gelir” ifadelerini kullandı.



Köprü yarın açılıyor


İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun en önemli ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü yarın trafiğe açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı tören öncesi son hazırlıkların sürdüğü köprüde, yarın akşam Dilovası ayağında 10 bin kişilik iftar yemeği verilecek.


#Kenan Sofuoğlu
#Osmangazi Köprüsü
8 yıl önce