Sinan Oğan’dan ‘HDP’yi ziyaret edecek misiniz’ sorusuna yanıt: 'Etmeyeceğim, zamanında Hitler de seçimle gelmişti'

10:12, 28/03/2023, Salı
Yeni Şafak
Sinan Oğan’dan ‘HDP’yi ziyaret edecek misiniz’ sorusuna yanıt: 'Etmeyeceğim, zamanında Hitler de seçimle gelmişti'
Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan canlı yayında soruları cevapladı.

14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde seçmenler tarafından 111 bin 508 imza alarak aday olmaya hak kazanan Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Fatih Portakal'ın “Seçimle gelen HDP'yi ziyaret edecek misiniz?” sorusuna “Etmeyeceğim, zamanında Hitler de seçimle gelmişti" yanıtını verdi.

Zafer Partisi öncülüğünde kurulan Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanan Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı adaylığı için gerekli 100 bin imzaya ulaştı. Sinan Oğan; Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce'nin ardından dördüncü Cumhurbaşkanı adayı oldu. Dün gece katıldığı Sözcü TV'de Fatih Portakal'ın sorularını yanıtlayan Sinan Oğan'ın, HDP ile ilgili soruya verdiği cevap dikkat çekti.


''Zamanında Hitler de seçimle gelmişti''


Sinan Oğan,
"Seçimle gelen HDP'yi ziyaret edecek misiniz?”
sorusuna şöyle yanıt verdi:
"Etmeyeceğim, zamanında Hitler de seçimle gelmişti. ABD'de bir senatör çıkıp da ‘biz sırtımızı IŞİD'e yasladık’ diyebilir mi, diyemez ama HDP'li vekiller söyleyebiliyor.”
yanıtını verdi.


''Bir elinize Anayasa aldığınız zaman diğer elinize silah alamazsınız''


HDP ile ilgili olarak IŞİD ve El-Kaide benzetmesi yapan Oğan’ın
“Bu iki uç örneği niye veriyorum biliyor musunuz?”
sorusu üzerine Portakal,
“Çok uç örnek olmadı mı? HDP legal bir siyasi parti değil midir? Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yasalarına göre…
” şeklinde yanıt verdi. Oğan,
“Hitler de zamanında seçimle gelmişti. Hitler darbeyle gelmedi ki. Seçimle ve yüksek bir oy oranıyla gelen Hitler’i normal sayabilir misiniz? Burada temel bir prensip var, bir elinize Anayasa aldığınız zaman diğer elinize silah alamazsınız.”
yanıtını verdi.

Bunun üzerine Fatih Portakal,
“HDP’de hangi siyasetçinin elinde silah var peki?”
sorusunu yöneltti. Oğan da bu soruya yanıt olarak
“Figen Yüksekdağ’ı hatırlıyor musunuz? Ne demişti Figen Yüksekdağ, kimdi? HDP’nin eş genel başkanıydı. Ne demişti? ‘Biz sırtımızı PKK’ya YPG’ye yasladık’ demişti. HDP milletvekilinin eli silahlı teröristlerle pozlarını basında hepimiz gördük.”
yanıtını verdi.





Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026