|

Sistematik tahrik!

Milli iradenin tecelli ettiği seçimlere gölge düşünmek isteyenler dün oy verme işlemi ile birlikte provokasyonlar da başladı.

M. Şakir Saraç
04:00 - 1/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 00:44 - 1/04/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Ömer Gergerlioğlu
Ömer Gergerlioğlu

Daha önce sosyal medya hesabından bir çok kez yalan haber yayınlayıp gerçek ortaya çıkınca özür dilemek zorunda kalan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Gergerlioğlu da dün yine sahnedeydi. Gergerlioğlu “Seçim skandalları başladı! Giresun E-Tipi kapalı cezaevinde 350 kişiden sadece 80 kişiye oy kullandırmışlar. İsimleri listede oldukları halde oy kullandırmamışlar. Cezaevi müdürü burada benim sözüm geçer gidin kime şikayet ederseniz edin demiş” ifadelerini kullandı. Ancak iddianın gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın da daha sandıklar açılmadan tuhaf iddialarda bulundu. Kendisinin bazı "duyumlar" aldığını iddia eden Aydın, bazı yerlerde eli sopalı kişilerin dolaştığını iddia etti. Ancak güvenlik kaynakları böyle bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

BIÇAKLADILAR YALANI

  • Tahrik girişimleri bununla sınırlı kalmadı. İnternet siteleri ile bazı televizyon kanallarında İstanbul Kadıköy'de Nihat Işık İlkokulu'nda bir kişinin AK Partililer tarafından bıçaklandığı iddia edildi. Ancak gerçek kısa bir süre sonra ortaya çıktı. Kavga edenlerin iki muhtar adayının taraftarı olduğu ve AK Parti ile ilgisi olmadığı ortaya çıktı.
#Ömer Gergerlioğlu
#Koray Aydın
5 yıl önce