|

Şoförlerden fakslı eylem

Gürcistan'da can ve mal güvenliklerinin olmadığından yakınan yük ve yolcu taşıyan otobüs şoförleri Cumhurbaşkanı, Başbakan ve başkonsolosluklara faks çekerek sıkıntılarını anlattılar.

Yeni Şafak
00:00 - 7/09/2001 Cuma
Güncelleme: 15:38 - 24/06/2016 Cuma
Yeni Şafak

İstanbul-Trabzon-Tiflis-Bakü hattında yük ve yolcu taşıyan otobüs şöforleri ve mal sahipleri, Gürcistan'da can ve mal güvenliklerinin olmadığını belirten bir yazıyı, resmi makamlara faksladılar. Trabzon PTT Müdürlüğü'ne gelen otobüs şoförleri adına açıklama yapan Hüseyin Gürsoy, artık vaat ve söz değil, etkin himaye istediklerini belirterek, postanedeki faks makinesinden, başta Cumhurbaşkanı, Başbakan, Batum ve Tiflis Başkonsoloslukları olmak üzere, basın kuruluşlarının da aralarında bulunduğu 16 kurum ve kuruluşa, Gürcistan'da yaşadıkları sıkıntıları anlatan bir yazı faksladı.



53 kez saldırıya uğradılar


Gürcistan'da, bir yıl içerisinde yük ve yolcu taşıyan Türk otobüslerine 53 saldırı olduğunu, gasp ve soygunların yapıldığını belirten Gürsoy, "Son olarak 28 Ağustos'ta Tiflis'in merkezine 15 kilometre mesafede, saldırıya uğradık. Türk otobüsüne 156 kurşun sıkıldığı tespit edildi" dedi. Gürcistan'a sefer yapan otobüs şoförleri, Gürcistan'da can ve mal güvenliklerinin olmadığı gerekçesiyle 31 Ağustos gecesi Sarp Sınır Kapısı'nda oturma eylemi yaparak yolu 5 saat ulaşıma kapamış, 1 Eylül Cumartesi günü ise Trabzon Terminali'nde protesto gösterisi yapmışlardı.



#Şoförler
#fakslı eylem
#Cumhurbaşkanı
#Başbakan
#İstanbul-Trabzon-Tiflis-Bakü hattı
23 yıl önce